Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 17 augusti - vecka 33
Innebandy

KIBF tippas gå till slutspel och åka ur

Nedflyttningshotade förra säsongen – men i år tippar SSL-tränarna att Karlstad IBF:s damer når slutspel. Tuffare blir det dock för herrlaget.Där tror tränarkollegorna att det slutar med degradering.
Artikeln fortsätter efter annonsen

– Jag har inte flyttat hit för att åka runt och torska, säger Daniel Palm Gonzales som representerade Karlstad IBF på tisdagens upptaktsträff. Karlstad IBF:s damer kommer från en riktig tuff säsong där det behövdes en räddningsplanka, i form av kval, för att klara SSL-kontraktet.

Men efter säsongen agerade klubben och tränaren Anders ”Fimpen” Hägglund ersattes av Henrik Flognman. Det blev även förändringar i spelartruppen och Dragana Mrksic och Emma Dahlström är två av värvningarna som sticker ut lite extra.

Nu tippas laget sluta åtta i SSL och därmed ta den sista slutspelsplatsen som Karlstad IBF de senaste säsongerna inte varit i närheten av.

– Att vi tippas gå till slutspel tror jag framför allt beror att vi fått in spelare som är respekterade namn och som vet vad det handlar om. Men det har också varit vår tanke – att de ska visa den övriga truppen vad som krävs och dra med sig hela gänget. Vi har gjort en bra silly season, säger Henrik Flognman, tränare i Karlstad IBF.

Men själv är Flognman lite mer försiktig kring målsättningen:

– Jag tycker det är väldigt tidigt att prata om placeringar. Får oss handlar det nu om att få gruppen på ett bra sätt och vi har inte pratat om något annat.

Men slutspel, vad säger magkänslan?

– I den bästa av världar så kan vi absolut gå långt.

Det tror däremot inte tränarna i SSL att Karlstad IBF:s herrlag gör och när tippningen sammanställdes hamnade man näst sist.

Daniel Palm Gonzales, som representerade KIBF på upptaktsträffen, fick sätta sig framme på scenen tillsammans med spelare från AIK, Granlo och Gävle – som alla tros hamna i bottenträsket.

– Det är ganska lätt att sätta en nykomling i botten och jag tycker det är ganska fegt av dom. Vi har ett väldigt bra lag och behöver göra en riktigt platt säsong för att åka ur den här serien, säger han med övertygelse.

Nyförvärvet från Tyresö Trollbacken tror att just inledningen på serien kan forma resten av säsongen för Karlstad IBF.

– Får vi en bra start på säsongen kanske vi kan rida på den framgången och fortsätter vi sedan vara skadefria tycker jag vi har en bra chans på den sista slutspelsplatsen.

Vilka tippar du själv i botten?

– Gävle och Granlo sen tycker jag även Warberg och Växjö har tappat rätt så mycket och får det jobbigt, säger han.

Tre av lagen (Warberg, Gävle och Växjö) möter Karlstad IBF på de fyra första omgångarna.

Rätta oss
1 / 1
Aktuell artikel (1 av 1)
KIBF tippas gå till slutspel och åka ur

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!