Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 17 augusti - vecka 33
Sport

Comeback och OS-satsning

Foto: Privat

Anniken Rådström, 23, från Västra Ämtervik är redo för comeback efter två års skadefrånvaro – med OS i sikte.

– Jag mig mycket starkare både mentalt och fysiskt, säger värmländskan.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Anniken Rådström har två tunga år bakom sig där skador har stoppat 23-åringen från tävlande. Nu är värmländskan, som bland annat har representerat Sverige i ungdoms-VM och ungdoms-EM samt vunnit SM-guld i U19-klassen, redo att återuppta karriären.

Hon gör det tillsammans med en ny partner i göteborgaren Nina Grawender, 29, som tidigare spelade tillsammans med Karin Lundqvist och gjorde en stor OS-satsning. Duon lyckade inte nå hela vägen fram till Rio och splittrades redan i mars.

Nu ska i stället Rådström och Grawender försöka nå nästa olympiska sommarspel, i Tokyo 2020.

– Det är absolut något vi satsar på, det hade varit hur coolt som helst att få spela OS, då hade vi även blivit det första svenska damlaget som någonsin spelat OS i beachvolleyboll. Men innan dess är flera VM och EM stora delmål på vägen. Det vi fokuserar på nu först är självklart att spela ihop oss, och bli ett etablerat lag på världstouren, säger Rådström i ett pressmeddelande.

Värmländskan har stora förväntningar på framtiden.

– Det är det jag alltid har velat göra, spela internationellt, men tyvärr så har de inte gått, för jag har varit skadad. Jag vet att de låter klyschigt, men efter den här skadeperioden känner jag mig mycket starkare både mentalt och fysiskt och har insett att jag vill ägna mig åt beachvolleyn många år till.

Anniken Rådsträm är numera bosatt i Södertälje och tränar beachvolley året om i en inomhushall i staden. Hon kommer att åka till Göteborg för att träna med sin nya partner ungefär varannan vecka.

– Under våren 2017 kommer vi att åka iväg på ett längre träningsläger där vi får mycket tid med varandra både på banan och utanför, säger Anniken Rådström.

Rätta oss
1 / 1

Anniken Rådström är redo för comeback och siktar på att ta sig till OS 2020 ihop med Nina Grawender.

Aktuell artikel (1 av 8)
Comeback och OS-satsning

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!