Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 23 juli - vecka 30
Friidrott

Väntar på fullträffen

Ida Hansen, 21, väntar på den riktiga fullträffen.– Jag hoppas den ska komma på Karlstad GP, jag vill ta mig över sex meter igen, säger Arvikatjejen.
Artikeln fortsätter efter annonsen

I fjol var Ida Hansen topp tre i Sverige i längdhopp. Under säsongen var det bara Erica Jarder (6,66) och Elise Malmberg (6,28) som hoppade längre än Ida Hansens 6,21 som hon drog till med på hemmaplan i Arvikaspelen.

I år har hon bytt klubb från KFUM Arvika till IF Göta, men samma längder har hon dessvärre inte varit i närheten av än.

Årsbästa lyder på 5,90.

– Jag har haft lite otur med vindar och så... det har varit lite svårt. Men jag är i form och väntar bara på att det ska komma. Får jag på en fullträff så brukar det även bli långt, säger Ida Hansen.

Satsningen på längdhopp är annars relativt ny.

– Ja, det är inte så länge jag har specialiserat mig på det. Jag springer fortfarande häck, men huvudinriktningen är längdhopp och det blir numera mer hoppträning och hoppstyrka under träningspassen, berättar Hansen.

Karlstad GP är ingen ny bekantskap för Hansen. Hon hoppade tävlingen även förra säsongen.

– Då gick det inte så bra, jag hade en lättare skada och fick aldrig till det. Men nu har jag varit skadefri jättelänge och är nyfiken på hur bra man kan hoppa. Karlstad GP är en jätterolig tävling, det är många som man känner som kommer och kollar.

– Därför hoppas jag verkligen att jag tar mig över sex meter igen. Jag vill komma upp i samma nivå som förra säsongen, för jag känner att det finns där. Jag har kunnat träna på bra, väntar som sagt bara på fullträffen.

På Karlstad GP får hon mäta sig mot internationellt motstånd. Rumänskan Christina Sandu har flugit 6,57 i år, men värst är ändå sydafrikanskan Lynique Prinsloo som hoppat 6,81 och som är favorit till att vinna.

– Det är alltid roligt att tävla mot så bra hoppare, det blir en morot, säger Hansen.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 2)
Väntar på fullträffen

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!