Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 23 juli - vecka 30
Friidrott

Lööv: Jag behöver veta vad jag ska jobba på

Häcklöparen Filip Lööv är i full färd med comebacken efter ett långt skadeuppehåll. Men några större förväntningar på Karlstad GP har inte värmlänningen.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Det handlar i stället om att ta det för vad det är.

– Comebacken löper inte så fort, den går ganska långsamt. Men jag kan ju springa i alla fall, det är ett stort steg för mig. Sen är man kanske inte så bra tränad och förberedd, men jag försöker inte pressa mig själv, att jag ska vara tillbaka på den nivån som innan jag skadade mig.

I början på september ska Lööv operera bort källan till all smärta som varit i hälsenan. Det är en sena som ska opereras bort.

– Men smärtan är inte farlig och jag får tävla mig igenom säsongen fram tills dess. Jag behöver få lopp och tävlingar och känna vad jag behöver jobba på inför kommande säsonger.

• Hur har du återhämtat efter comebacken?

– Ganska bra, jag var väldigt, väldigt sliten efter de första loppen. Men jag känner mig bättre för varje lopp, mindre och mindre sliten.

På onsdag gör han sitt första framträdande i Karlstad GP.

– Det ska bli jätteroligt, verkligen. Sen kommer det vara bra motstånd och jag har ingenting med segern att göra. Men bara att få tävla här ska som sagt bli kul.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 2)
Lööv: Jag behöver veta vad jag ska jobba på

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!