Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 21 juni - vecka 25
Friidrott

Kallur njöt av publikens jubel

Publiken stod upp och jublade – och Kallur njöt.– Det är så härligt med den här andra chansen jag fått. Jag är här och nu och kan njuta på ett helt annat sätt, säger hon med ett stort leende efter segern på 100 meter häck.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Tiden, 13,06, var inget värre att skryta med. Det var hon den första att medge, ändå flög Kallur förbi sina konkurrenter – och hade en bra känsla efter loppet.

– Jag har tränat hårt det sista så tiden betyder inte så mycket. Jag reagerade lite långsamt i starten jämfört med de två på sidan om mig, men sen hittade jag en bra rytm och kunde löpa aggressivt. Det var till och med så att jag började att fundera på var de andra tog vägen, säger hon och skrattar.

Vitryska Katsiaryna Paplauskaya var tvåa, när hon sprang in 26 hundradelar efter att Kallur. Vid Sannas målgång lyfte nästan Tingvallas läktartak av det öronbedövande jublet.

– Man hör ju inte publiken under själva loppet, men när de jublade innan vid presentationen och efter vid målgången kändes det fantastiskt. Det känns som om man blir hög höll jag på att säga, men det kan jag ju inte veta, skrattar Kallur och utstrålar ren och skär lycka.

• Hur är det att ha det enorma stöd du har? Alla verkar unna dig detta...

– Det är lite svårt att ta in, men jag har märkt när jag till exempel vandrat omkring här i Karlstad i dag att många kommer fram och lyckönskar mig. Det är härligt.

• Och känslan av att ha blivit en förebild för till exempel unga idrottare i att ”ingenting är omöjligt”?

– Är det så är det ju jättehärligt, säger Kallur och ler stort.

• Hur hittade du drivkraften under alla dessa skadefyllda år?

– Jag har hela tiden haft Rio som mål. Tänkt och målat upp bilden: ”Tänk att få springa in där”. Sedan har jag givetvis haft delmål på vägen, som att klara första sprintloppet, första häckloppet och så vidare, säger Kallur som i och med segern i går vann sitt första lopp på sex år.

– 2010 i min smygcomeback efter de första skadeåren. Härligt att få vinna igen, skrattar hon.

Men sedan följde ju som bekant bakslag på bakslag. Något som gjort att hon nu – när hon är tillbaka – kan njuta på ett helt annat sätt:

– Jag är här just nu. Det är härligt. Förr kunde jag hela tiden ta saker för givet och tänka på nästa grej. Nu tänker jag annorlunda. Jag inser hur få förunnat detta är och hur skört det vara. Jag har ju fått lära mig den hårda vägen och gillar att jag fått denna andra chans.

Några hårda pass återstår innan hon drar ned på träningsmängden inför Rio.

– Jag kör på lite nästa vecka, sedan blir det läger i Portugal – och så åker jag till Rio den 10 augusti.

• Och förväntningarna?

– Jag har inga förväntningar. Klart att jag vill gå till semifinal och till final, men för mig handlar det om att springa så fort jag kan så får vi se vad det blir. Och jag tror att den hårda träningen kommer att ge resultat, säger Kallur innan hon går för att skriva autografer till en hord av väntande – såväl unga som gamla.

Rätta oss
1 / 4
Inför stort jubel vann Susanna Kallur 100 meter häckloppet under Karlstad GP.
2 / 4
3 / 4
4 / 4
Aktuell artikel (1 av 1)
Kallur njöt av publikens jubel

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!