Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 23 juli - vecka 30
Friidrott

Jagar fyra år gammalt rekord

Simon Karlén är tillbaka på banan men denna gång i trestegsgropen.Men under Karlstad GP byter han dock grenfokus – från tresteg till längdhopp.Och nu vill han slå sitt fyra år gamla personliga rekord.– Det ska bli häftigt att få vara med i ett så bra startfält. Det kommer att trigga mig, säger Karlén.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Förr var det längdhopp som var Simon Karléns främsta gren. Men sedan bytte han fokus. Bland annat efter problem med sitt hjärta som mynnade ut i två operationer.

– Det gick bra i längd när jag var yngre men sedan satte skador stopp för maxträningen och då gled jag över på tresteg. Jag tror att jag har större chans att bli bättre i den grenen, säger han.

Det personliga rekordet i tresteg är 15,95 meter. Men eftersom den grenen inte är med i Karlstad GP så ställer Karlén upp i längdhopp – precis som brukligt.

– Jag behöver ha mycket träning och många tävlingar med hopp så detta kommer bli bra. Det ska bli häftigt att få ställas mot alla bra hoppare i det här startfältet. Det kommer trigga mig till att göra ännu bättre resultat samtidigt som man har Karlstadspubliken med sig.

I längdhoppstävlingen ställs Karlén bland annat mot Sverigeettan Michel Tornéus och EM-mästaren Sebastian Bayer.

– Mitt personliga rekord i längdhopp är 7,47 meter. Det är fyra år gammal så det är klart att det borde vara dags att slå det, säger Karlén.

• Hur mycket fokuserar du själv på att rekordet har fyra år på nacken?

– När jag var yngre så tänkte jag mycket på det. Givetvis vill jag slå pers nu med men nu får man även inse att man behöver en bra grund att stå på och att man får skynda långsamt för att sedan stabilisera sig på långa längder.

I år har Arvikasonen slagit till med 7,26 i längdhopp och 15,87 i tresteg – båda dock i för stark medvind.

– Längdhoppstävlingen kommer att bli en av tävlingens fokusgrenar med det fina starfältet. Michel Tornéus jagar även banrekordet och har sagt att Tingvalla IP, som är en anrik arena, är värd ett bättre banrekord än 7,90, säger Johan Engberg, arrangemangsansvarig hos IF Göta.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 2)
Jagar fyra år gammalt rekord

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!