Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 20 juni - vecka 25
Friidrott

IF Göta arrangerar släggkastningens Diamond league

I går offentliggjordes det.Nu får Karlstad GP arrangera en Diamond league-deltävling för slägga.– Nu har vi tagit klivet in i finrummet, säger IF Götas Johan Engberg, arrangemangsansvarig.
Artikeln fortsätter efter annonsen

IF Göta är i full gång med att få de sista bitarna inför Karlstad GP den 23 juli att falla på plats. Ännu har man flera krokar ute och förhoppningen är att man inom de närmsta veckorna ska kunna presentera ytterligare namn.

I går offentliggjordes dock följande besked: Karlstad GP:s släggtävling får en Diamond league-stämpel.

– Häromdagen fick vi ett trevligt besked. Då fick vi reda på att vi får arrangera släggans motsvarighet till Diamond league – alltså Hammer throw challenge. Det är en tävlingsserie, som består av 17 deltävlingar, och Karlstad blir alltså en av arrangörsstäderna. Vi är riktigt stolta och får sträcka på oss. Nu kommer publiken på Tingvalla definitivt får se atleter av yttersta världsklass. Det känns fantastiskt och det är ett fint erkännande, säger Johan Engberg, arrangemangsansvarig.

Karlstad är i gott sällskap. Storstäder som bland annat Peking, Tokyo, Madrid och Moskva står även de som värdar för släggtävlingen.

Skanska Open, släggtävlingen som arrangeras dagen innan Karlstad GP över Klarälven, är tillbaka i år.

– Det känns som att den unika släggtävlingen vi arrangerat gjort att grenen fått mer uppmärksamhet. Det är kul att vi tillsammans med Karlstad kommun kan arrangera den typen av arrangemang. Förhoppningsvis deltar de bästa släggkastarna i världen i Skanska Open.

Släggserien Hammer throw challenge har redan börjat. Efter fyra deltävlingar leder tjecken Lukas Melich, som skrapat ihop 156,49 poäng.

Per-Inge Lidén, kommunalråd samt kultur- och fritidsnämndens ordförande i Karlstad:

– Vi vill vara en stor evenemangsstad och vi vill att mycket roligt ska hända här. Vi tycker att det här är ett fantastiskt roligt arrangemang. Att få arrangera den här typen av evenemang betyder mycket för att sätta Karlstad på karta. Det är även viktigt för stadens identitet, att vi bär arvet vidare som en riktig idrottsstad, säger han.

Diamond league-tävlingen som Karlstad GP får arrangera gäller dock bara herrsidan. Arrangörsklubben måste även erbjuda plats åt de åtta bästa på världsårsbästalistan. De andra platserna är det lite upp till arrangören att bestämma.

Framöver är förhoppningen att IF Göta kommer presentera ytterligare namn till Karlstad GP. Och kanske att det till och med kan röra sig om ett riktigt affischnamn.

– Förhoppningsvis kan vi kanske presentera något namn redan nästa vecka.

• Är det tunga namn vi pratar om?

– Ja, det är det absolut, säger Engberg lurigt.

Rätta oss
1 / 1
IF Götas arrangemangsansvarige Johan Engberg och kommunalrådet Per-Inge Lidén offentliggjorde en stor friidrottsnyhet på torsdagen.
Aktuell artikel (1 av 1)
IF Göta arrangerar släggkastningens Diamond league

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!