Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 21 juni - vecka 25
Friidrott

Byggföretag besegrade IF Göta

IF Göta segrade i de två första upplagorna av Karlstads Maratonstafett.Men igår fick arrangörsföreningen se sig slagna av byggföretaget Fasad Invest från Karlstad.– Målsättningen var att vinna, säger lagledaren Henrik Jansson.
Artikeln fortsätter efter annonsen

IF Göta blev dessutom av med banrekordet då slutmannen Anders Frykblom tog Fasad Invest i mål vid Tyrstugan efter två timmar 27 minuter och 26 sekunder.

– Rekordet ville vi gärna ha, säger Jansson som på grund av halsont avstod från att springa en sträcka.

I stället var det sju löpare som fördelade 18 sträckor mellan sig. I vinnarlaget ingick bland annat Axel Ekström, som provat på A-landslaget i längdskidåkning, och skidskytten Oskar Brandt som representerade Sverige på junior-VM i vintras.

Formellt så segrade Fasad Invest i motionsklassen.

– Jag hade inte koll om vi som företag fick vara med i tävlingsklassen, förklarar Jansson.

I tävlingsklassen gjorde IF Göta rent hus på prispallen.

– Vi gjorde tre jämna lag så att det skulle bli kamp inbördes. Andre Rangelid som satte ihop lagen lyckades verkligen med det, säger tävlingsledaren Ellinor Johansson.

Det skiljde mindre än tre minuter mellan Götalagen efter 42 195 meter.

Det var första gången som Fasad Invest ställde upp i Karlstads Maratonstafett, men säkert inte den sista.

– Det här sätter lite press. Förhoppningsvis kan vi ha några fler från företaget med nästa år, säger Henrik Jansson som tillsammans med Erik Norén är delägare i företaget.

– Det finns fler som tränar på motionsnivå i företaget. Vi har funderat på att bilda en idrottsförening. Flera av oss tycker att det är roligt att cykla Vättern Runt, springa Lidingöloppet och åka Vasaloppet, säger Jansson som själv har åtta starter i Vasaloppet på meritlistan.

Självklart ska gårdagens triumf firas på något sätt. Men hur?

– Det är inga grabbar som sätter sig ner och äter chips och dricker öl. Vi får gnugga våra pannor och se vad vi kan hitta på. Det var ändå lite oväntat att vi skulle vinna, säger Jansson och skrattar.

65 lag kom till start, tio fler än förra året, i den tredje upplagan av stafetten som kommit för att stanna i tävlingskalendern.

Rätta oss
1 / 4
Vädret var inte det bästa, men det bekom inte löparna i Karlstads Maratonstafett.
2 / 4
Christer Wik var slutman för Nya Wermlands-Tidningen.
3 / 4
Fasad Invest från Karlstad blev första lag i mål i Karlstad Maratonstafett. I laget ingick Fredrik Nordström (från vänster), Anders Frykblom, Axel Ekström, Erik Norén, Emil Svensson och lagledaren Henrik Jansson. Saknas på bilden gör Kristian Magnusson och Oskar Brandt.
4 / 4
Tävlingsledaren Ellinor Johansson kunde räkna in 65 lag på startlinjen i den tredje upplagan av Karlstads Maratonstafett.
Aktuell artikel (1 av 1)
Byggföretag besegrade IF Göta

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!