Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 19 mars - vecka 12
Fotboll

United testar liberianska landslagsmän

Carlstad Uniteds jakt på nya spelare fortsätter. Under helgen kommer tre spelare provträna med laget.– Vi kommer göra en bedömning efter helgen, säger tränaren Dave Mosson.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Carlstad United letar spelare inför kommande säsong. Under helgen har man Pehr Andersson, 20, med meriter från spel i allsvenskan med Halmstad samt superettanlaget Ängelholm, på plats i laget för provspel.

Även två supertalanger från Liberia gör gästinhopp under helgen. Det handlar om mittfältaren Wilfred Greenfield, 18, och anfallaren Taurus Manneh, 20. Greenfield representerar för tillfället det liberianska U20-landslaget. Manneh har spelat i Liberias U-17, U20 och U23-landslag.

I går gjorde trion sin första träning med United. Och i dag finns de med i truppen i träningsmatchen mot division 3-laget Örebro Syrianska.

– Pehr Andersson gjorde ett bra intryck. Han var vårdad i sitt spel och hade en bra spelförståelse. Det är en kille med hög kompetens, säger tränaren Dave Mosson(bilden).

Kommentaren kring den liberianska duon är lite försiktigare.

– Alla har skött sig bra. Men de två killarna har jag inte hunnit bilda mig en uppfattning om. Jag får nog bättre koll på dom efter träningsmatchen mot Örebro Syrianska.

Taurus Manneh gjorde dock ett par mål på träningen i går, något som givetvis inte gick Mosson obemärkt förbi.

– Han visade upp intressanta takter som forward. Han gjorde ett par mål och hade några skottförsök. Men vi får vänta med att dra en slutsats.

Carlstad United har under träningssäsongen läckt in bakåtmål. Men tränaren väljer att inte brusa upp allt för mycket på grund av den negativa trenden.

– Det är aldrig bra att släppa in mycket mål och vi är givetvis inte nöjda med det. Men många människor är snabba med att dra slutsatser från träningsmatcher. Just nu laborerar vi mycket och testar spelare på olika positioner för att få de svar vi behöver.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 1)
United testar liberianska landslagsmän

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!