Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 16 augusti - vecka 33
Fotboll

Fyra spelare erbjudna nya kontrakt: Vill få klart snabbt

I dag kan Patrik Werner börja med det jobb han velat starta för en månad sedan. Fyra spelare har erbjudits nya kontrakt.– Vi vill ha truppen klar mycket tidigare i år, säger sportchefen och tränaren.

Artikeln fortsätter efter annonsen

VF-sporten berättade förra veckan om hur all osäkerhet kring framtiden, i kombination med Degerfors ekonomiskt tuffa läge, tvingat Patrik Werner till en paus i kontraktsförhandlingarna.

När kontraktet nu är säkrat sätter han högsta fart.

– Vi måste igång direkt i morgon (måndag). Vi har redan fört en del diskussioner med de som har kontrakt som går ut. Vi vill behålla stora delar av truppen och fylla på med några bra nyförvärv. Då tror jag vi har en trupp för övre halvan. Det tar tid att bygga nya lag och jag tror att det finns utveckling i laget vi har, säger Patrik Werner.

Fyra spelare med utgående avtal har fått kontraktsförslag från Degerfors. Förutom backen Jonas Olsson även mittfältsduon Christopher Brandeborn (läs separat text) och Jesper Karlsson samt anfallaren Alexander ”Nutt” Andersson, 2–0-skytten mot Trelleborg.

– Det är väldigt viktigt för oss att få behålla ”Nutt”, säger Werner som har små förhoppningar om att Peter Samuelsson spelar i en rödvit tröja även i vår.

– Jag tror inte vi ska hoppas för mycket. Det är klart jag skulle vilja behålla Peter men han har två år kvar på kontraktet och lär i så fall kosta pengar om Örebro ens skulle gå med på att sälja honom.

Pengar Degerfors troligtvis inte har. Publiksnittet har sjunkit rejält och Werner kommer tvingas skära i spelarbudgeten.

Bland spelarNA med utgående kontrakt finns till exempel Eric Jernberg som varit ordinarie på slutet.

– Vi ska igång och diskutera med några fler men det är en svår situation där vi går back och jag fått indikationer från styrelsen att det måste sparas. Det går inte att erbjuda kontrakt när vi inte vet vilka resurser vi har, men det måste jag få veta nu.

Truppen just nu innehåller mycket backar och mittfältare men ingen målvakt och knappt någon forward.

– Det är kring de positionerna vi kommer behöva jobba mest.

• Hur summerar du säsongen?

– Vi gör en för dålig vår helt enkelt där vi bara tog 14 poäng. Starten var jobbig och vi fick hela tiden jobba för att komma ikapp. Men i mina ögon var vi för bra för att tvingas kvala och det känns skönt att vi till sist fick betalt för den fina fotboll vi spelat, säger Werner som på söndagskvällen fortfarande inte hämtat sig efter dramat.

– Glädjen vid slutsignalen var större än när vi gick upp i superettan. Svårt att beskriva. Man är ganska trött och har ont i halsen i dag. Men det var det värt.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 1)
Fyra spelare erbjudna nya kontrakt: Vill få klart snabbt

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!