Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 22 juli - vecka 29
Fotboll

Degerfors värvar mittfältsmotor från Forward

Emil Berger och Johan Bertilsson ut.Som ersättare har nu Degerfors hittat Niklas Klingberg som kommer från division 1-klubben BK Forward.Den 25-årige mittfältaren har meriter från spel i båder superettan och allsvenskan.– Jag blev lite förvånad när Degerfors ringde, men framför allt blev jag jätteglad, säger Klingberg som varit kapten i Forward under säsongen.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Det är som central mittfältare han är tänkt att användas i Degerfors och han är van flera olika roller på mittfältet.

– När jag spelade med Enköping i supertten spelade de mig både offensivt och defensivt, säger Klingberg.

I Enköping var han ordinarie och spelade 20 matcher från start – men missade resterande efter ett nyckelbensbrott. På matcherna han spelade gjorde han sex mål och en handfull assist.

Under den här säsongen har han dessutom fått prova på spel som både anfallare och mittback.

– Vi har haft en hel del skador och jag fick göra säkert fem matcher som mittback.

• Vad tar du med dig av den erfarenheten?

– Jag tror att det var nyttigt, nu vet jag mer hur man tänker som mittback och det är nog bra att ha med sig på mittfältet. Framför allt i den defensiva positionen.

Som 15-åring gick Niklas Klingberg till Örebro SK och som 17–18 åring fick han göra 25 matcher i allsvenskan – de flesta som inhoppare. Han drogs med en del skadebekymmer, började därför om i Forward. Därefter blev det ett och ett halvt år i Enköping och superettan innan han återigen återvände Forward.

– Min förhoppning har hela tiden varit att jag ska spela såpass bra att jag får chansen på en högre nivå igen. Så att Degerfors hörde av sig var verkligen jättekul.

Klingberg bor och jobbar i Örebro – något han kommer att fortsätta med.

– Det känns skönt att kunna bo och jobba kvar och bara behöva gå ner i procent.

En annan trygghet för Klingberg är att han redan känner spelare i Degerfors. Andreas Ljunggren-Eriksson och Mikael Nilsson som han spelat med tidigare. Från dem har han fått gott om rapporter om Degerfors.

– Sen har jag sett alla matcher som visats på tv, så jag har ändå rätt bra koll på Degerfors ur ett åskådarperspektiv, säger Klingberg.

Så här beskriver Degerfors tränare Patrik Werner Klingberg:

- Niklas är en bra fotbollsspelare. Han är passningssäker, det är bra storlek på honom och han har bra spelförståelse. Det är bra att få in en sådan spelare med tanke på att vi prioriterar passningsspelet, säger han till Karlskoga-Kuriren.

Klingberg avslutar veckan i Forward och ansluter till Degerfors på söndag, och ska hinna bli spelklar till måndagens match mot Syrianska.

- Men eftersom han spelar match med Forward på lördag är han inte högaktuell till den matchen om det inte händer något konstigt, säger Werner som även tror att det är slutvärvat för Degerfors nu.

– Det känns som det. Men det beror lite på om det blir skador och sådana grejer, medan fönstret är öppet finns det alltid en chans att plocka in spelare. Men som jag sagt tidigare så tycker jag att vi har en trupp som håller även om vi är en spelare kort jämfört med hur vi startade säsongen.

Rätta oss
1 / 1
Niklas Klingberg i Forwards gula tröja i en match mot IFK Ölme i svenska cupen. Nu väntar spel i Degerfors för 25-åringen. "Min förhoppning har hela tiden varit att jag ska spela såpass bra att jag får chansen på en högre nivå igen. Så att Degerfors hörde av sig var verkligen jättekul", säger han.
Aktuell artikel (1 av 2)
Degerfors värvar mittfältsmotor från Forward

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!