Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 17 augusti - vecka 33
Bilsport

P-G nöjd efter nyttigt Ford-test

17 mil på en eftermiddag.Och tider som inte var alltför långt från Fords fabriksförare Jari-Matti Latvala.– Det var väldigt nyttigt, sammanfattar P-G Andersson testet i södra Frankrike.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Med en och en halv vecka kvar till Bulgariens VM-rally var det välbehövliga timmar som P-G Andersson fick i Ford Focus WRC:n på testslingan.

Innan honom hade Mikko Hirvonen testat i två dagar – Jari-Matti Latvala i en och en halv.

– Det gick bättre och bättre, nu har jag i alla fall lite känsla för hur det ska vara. Men det är fortfarande asfalt och där är jag inte helt hemtam, men nu är jag i alla fall bättre förberedd än om jag inte fått testet.

Skillnaden jämfört med Suzuki SX4:an, WRC-bilen som P-G tidigare kört på asfalt, var stor.

– Det här är en mycket bättre bil på alla underlag. Den är mer stabil och gör mer som man vill. Sen går det snabbare, säger P-G som kunde jämföra testtider med Latvala.

– Det var inte så illa, vi var strax efter. Och då körde han på förmiddagen då det inte var så varmt medan jag körde på eftermiddagen då asfalten bara blev varmare och halkigare ju längre dagen gick.

Med sig till Frankrike hade han Jonas Andersson som gör comeback i högerstolen som co-driver.

– Det funkade direkt. Det betyder mycket att man inte behöver fundera utan att det bara flyter på.

Redan på måndag åker man till Bulgarien och på tisdagen börjar rekognoseringen. För VF-sporten berättade Fordbossen Malcolm Wilson att man vet vad P-G kan på grus och snö – men nu vill se hur han klarar av asfalt.

• Känner du någon press?

– Nej, jag kan inte göra mer än att försöka köra så bra som möjligt. Det här testet underlättade mycket, men sen vet jag att alla andra WRC-chaufförer är riktigt duktiga. Att nå en bra placering blir inte lätt, det är bara att köra och se hur det går.

Rätta oss
1 / 1
P-G Andersson.
Aktuell artikel (1 av 1)
P-G nöjd efter nyttigt Ford-test

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!