Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 23 maj - vecka 21
Bandy

Samarbete ska rädda bandyn

För att trygga bandysporten i Karlstadsområdet gör sex föreningar gemensam sak och samarbetar om ett P14-lag under namnet Team Karlstad.
Artikeln fortsätter efter annonsen

– Jag frågade bandyförbundet om de vill att bandyn ska leva kvar i Värmland. Då behöver vi samarbeta, säger Thommie Larsson, en av tränarna för Team Karlstad.

Representanter för Karlstad Bandy, IF Boltic Ungdom, Mosserud GF, Delta BK, Västerstrands AIK och Slottsbrons IF kallade i går till pressträff på Tingvalla isstadion. Ett nyskrivet avtal mellan föreningarna i Karlstadsområdet fanns på agendan.

– Meningen är att samarbetet ska ge ny fart åt ungdomsbandyn. Ingen enskild förening hade kunnat ställa ett P14-lag på benen i elvamannaspel, men tillsammans kan vi det, säger Ingvar Klang, ordförande i IF Boltic Ungdom.

Spelarna kommer att vara skrivna i respektive förening men spela tillsammans i en regional P14-serie under namnet Team Karlstad. Ledarstaben består av Thommie Larsson, Ulf Buskqvist, Pontus Olsson, Olle Tuneld och Arne Svensson.

Team Karlstad har två gemensamma träningstider i veckan. Därutöver så kan spelarna träna med respektive förening.

– Om de så önskar. Vi i Boltic har två pass i veckan. Det viktigaste är att alla ungdomar som vill spela bandy kan göra det, säger Klang.

Karlstad Bandy kommer att finansiera premiärsäsongen.

– Jag trodde först att det skulle krävas 50 000 kronor, men nu tror jag att vi klarar säsongen på under 40 000 kronor, säger Thommie Larsson som förfogar över drygt 20 spelare.

Laget har haft gemensamma träningar sedan i augusti. Det första riktiga testet sker i en cup i Örebro under helgen. Nitro/Nora, Örebro, Lesjöfors/Filipstad och Viking står för motståndet i seriespelet som sedan mynnar ut i ett slutspel.

Avtalet, som kan sägas upp efter säsongen, är tänkt att löpa vidare över åren för att täppa till det glapp som i dag finns mellan föreningarnas seniorlag och Karlstad Bandys P16-lag.

Rätta oss
1 / 1
Sex värmländska föreningar har gjort gemensam sak och anmält ett P14-lag till seriespel under namnet Team Karlstad. Här är delar av laget tillsammans med tränaren Thommie Larsson.
Aktuell artikel (1 av 1)
Samarbete ska rädda bandyn

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!