Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 oktober - vecka 43
Speedway

Stjärnor hyllar Jonsson på Tallhult

Dennis Jonsson Race har 122 000 kronor i prispengar
Foto: Peter Bäcker

Dennis Jonsson kraschade svårt förra säsongen och beslöt att lägga speedwaykarriären åt sidan. Lördagen den 5 augusti bjuder 25-åringen och Valsarna in till en tackmatch på Tallhult med hela 122 000 kronor i prispengar.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Dennis Jonsson, som representerade Valsarna 2013 till 2016, skadade nacke och ett knä i samband med en elit-B-match i juni förra året.

– Dennis mår rätt så bra. Han jobbar, men har fortfarande problem med sitt knä, säger Kurt Broquist i Valsarna.

Efter den smällen beslöt Jonsson att det var färdigåkt på speedwayovalen. Den 5 augusti tackas han av på Tallhult samtidigt som Valsarna inleder sitt 50-årsjubileum. Själva jubileumsfesten skjuter föreningen dock på.

Det är ett imponerande startfält som kommer till Hagfors. Tanken har varit att locka förare som kört tillsammans med Dennis Jonsson och förare med koppling till Valsarna.

Kurt Broquist hittar ingen klar favorit till förstapriset på 16 000 kronor.

– Det blir jämnt, många kan vinna. Vi har till exempel inte presenterat den 16:e föraren än. Det är beprövat namn som vi håller på att lösa logistiken för.

Fyrfaldige världsmästaren Greg Hancock var intresserad, men det gick inte att lösa transporten till Polen där amerikanen har uppdrag under söndagen.

Broquist pushar extra för de lokala namnen som Victor Palovaara, Anders Mellgren och Robin Törnqvist som gör tillfällig comeback?

– Robin har inte suttit på en cykel i år. Han ska börja träna till veckan. Förhoppningsvis får han suget tillbaka, hoppas Broquist.

Valsarna håller på att sondera terrängen efter förare till den allsvenska återkomsten 2018. Det blir värmländsk profil.

– Vi vill bli hela Värmlands lag i allsvenskan. Då har vi också lättare att få sponsorer. Faktum är att vi inte tappat en enda sponsor sedan vi tackade nej till allsvenskan och begärde oss ner till division 1, påtalar Broquist.

I division 1-matchen på Tallhult den 29 juli blir det en renodlad värmländskt femma i form av Mellgren, Palovaara, Jonathan Ejnemark, Kenny Persson och Emil Nilsson.

– Vi vill visa att det går att ställa upp med bara lokala förare.

Kenneth Hansen kommer till tackmatchen. Dansken är också aktuell för 2018.

– Han har sagt att han gärna vill köra för oss igen, säger Broquist.

Publikt behöver Valsarna 200 åskådare den 5 augusti för att arrangemanget ska gå ihop.

– Blir det bra väder tror jag på 900 till 1 200 åskådare.

Valsarna har börjat skissa på en budget för allsvenskan 2018.

– Om det blir tolv (sex hemma- och sex borta) matcher så behöver vi sponsorintäkter på 700 000 till 800 000 kronor. En del av summan är redan säkrad, säger Broquist.

I år består allsvenskan av fyra lag. Det finns ett förslag att banta föraruppställningen från sju till sex per match inför 2018.

Den nya luftsargen i startkurvan på Tallhult är på plats.

Delen för målkurvan skulle komma nästa vecka, men är försenad på grund av leveransproblem. Totalt är det en investering på runt 500 000 kronor.

FAKTA

Klara förare till Dennis Jonssons tackmatch

1) Anders Mellgren, 2) Paco Castagna, 3) Kenneth Hansen, 4) Kevin Woelbert, 5. Henning Bager, 6) Jonathan Ejnermark. 7) Rafał Konopka, 8) Robin Törnqvist, 9. Victor Palovaara, 10) Ondrej Smetana, 11) Freddie Eriksson. 12) Sebastian Aldén, 13) Peter Karlsson, 14) Rasmus Broberg. 15) Tomas H Jonasson, 16) Vakant.

Banreserv: Kenny Persson

Rätta oss
1 / 1

Dennis Jonsson (till vänster) ska tackas av på Tallhult med en tackmatch där bland annat Jonathan Einermark (till höger) ingår i startfältet.

Aktuell artikel (1 av 8)
Stjärnor hyllar Jonsson på Tallhult

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!