Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 21 mars - vecka 12
Säffle

Potatistavlan ett populärt inslag

Foto: Håkan Strandman

I helgen är det dags för den årliga skördefesten på Värmlandsnäs och ett av inslagen som lockar till sig många besökare är potatismosaiktavlan Bodaholms Gård.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Vid Bodaholms Gård hos Åsa Röslin och Lars Björsell står potatisen alltid i centrum och förstås ännu mer under skördefesten. För nio år sedan skapades den första potatistavlan ett unikt konstverk som lockar många besökare till gården. För andra året i rad är det konstnären Marianne Westberg som skapat tavlan med hjälp av Marie Hofgaard.

– Årets tavla är inspirerad av potatisens historia och är gjord av 18 olika sorters potatis från vår egen gård. Det är 6 000 potatisar i konstverket som i sin tur är ditsatta med 10 000 spikar. Nytt för i år är att vi lagat en potatissoppa på ett recept från 1853, berättar Åsa Rölin.

För de barn som besöker gården under skördefesten finns det möjlighet att skapa en egen mini-potatistavla med potatis som har lite roliga former och olika färger.

Skördefesten på Värmlandsnäs har sedan starten blivit en värmländsk folkfest. Första året 2002, besökte cirka 2 000 skördefesten och förra året var det uppemot 14 000 besökare.

Rätta oss
1 / 2

Potatistavlan vid Bodaholms Gård har blivit vida känd och vid förra årets skördefest på Värmlandsnäs besökte cirka 3 000 personer gården för att se tavlan. Hela potatistavlan blir offentlig på lördagen berättar Åsa Rölin.

2 / 2

Aktuell artikel (1 av 8)
Potatistavlan ett populärt inslag

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!