Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 19 mars - vecka 12
Rallycross

Thorén gör rallycrossatsning

Foto: Hedströms motorsport

Daniel Thorén, 41, från Kil är klar för Hedströms Motorsport – och kommer att köra Rally X Nordic.

– Det var meningen som en provkörning Peter lovat mig, men en körning blev två och sen var jag fast, säger Thorén.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Hedströms Motorsport från Torsby har börjat sätta formerna inför 2018 års säsong och först att presenteras som förare i en av stallets Supercars är Daniel Thorén.

41-åringen är en rookie i rallycrossammanhang men driver till vardags eget företag i maskinbranschen och har varit aktiv som samarbetspartner och sponsor inom rallycrossen både i andra team och hos Hedströms Motorsport sedan ett antal år tillbaka.

Nu kommer han alltså tävla själv och finns på startlinjen när Rally X Nordic inleds på norska Grenland motorsportcenter den 22 april. Satsningen är treårig och Thorén har nyligen testat bilen på allvar, på VM-banan Circuit Jules Tacheny i Mettet, Belgien.

– Vi började lugnt och jobbade upp farten, jag förbättrade mig runt fyra sekunder på varvet mot slutet av dagen och det kändes bra, berättar Daniel Thorén i ett pressmeddelande.

På söndagen avslutade teamet med en tävling, där Daniel slutade femma av åtta i klassen.

Peter Hedström tror att Thorén kommer att utvecklas ytterligare.

– Det är verkligen roligt att ha med Daniel in i teamet, han går från klarhet till klarhet och har en otroligt bra utvecklingskurva, jag skulle inte bli förvånad om vi ser honom i Rally X-final redan i år, säger Hedström i pressmeddelandet.

Vilka övriga förare som ska representera Hedströms Motorsport väntar Hedström med att avslöja.

– Vi jobbar just nu med de sista pusselbitarna för både min kalender och ytterligare namn i teamet, säger han.

Ett team som däremot kan presentera sin satsning för kommande säsong i EM är Eklund Motorsport med sina Volkswagen Beetle. Det står nu klart att svenske Philip Gehrman och norrmannen Anders Bråten ska köra för den värmländske legendaren Per Eklund

Duon tar därmed klivet från Touringcarmästerskapet även om Gehrman debuterade i Supercarklassen för just Eklund Motorsport i Höljes förra året och även körde tävlingen i lettiska Riga.

– Jag har varit intresserad av rallycross hela mitt liv och mitt stora mål har varit att köra en Supercar i Höljes som mina idoler, som Per Eklund och Kenneth Hansen. Jag vet att Per kommer göra allt i sin makt för att göra det här året så bra som möjligt, säger Gehrman till rallycross-VM:s officiella webbsida.

– Jag har en väldigt bra känsla för teamet, bilarna och allt i år. Per är en legendar och det är riktigt bra för oss att arbeta med honom och få tillgång till hans erfarenhet av motorsport, säger Bråten.

Rätta oss
1 / 1

Daniel Thorén är klar för Hedströms Motorsport och ska köra Rally X Nordic.

Aktuell artikel (1 av 8)
Thorén gör rallycrossatsning

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!