Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 23 maj - vecka 21
Rallycross

Stor rallycrossfest i Höljes

Foto: Tony Welam

Det vankas en rejäl förfest inför sommarens VM-tävling i Höljes i helgen.

SM och RallyX Nordic i rallycross avgörs på Finnskoga motorstadion – med många segersugna värmlänningar.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Den långa vintern såg ett tag ut att sätta käppar i hjulet för helgens rallycrosstävlingar i Höljes – men till slut vann våren.

Under lördagen väntar SM för Supernationell och 2400 där den sistnämnda klassen har över 30 anmälda – bland dem hemmahoppet Per Berglund.

I söndagens RallyX Nordic lockar Supercarklassen 18 anmälda förare medan Supercar lites har 21 förare i anmälningslistan – många av dem är värmlänningar.

I Supercar finns regerande mästaren Thomas Bryntesson, Peter Hedström, Oliver Solberg, Lukas Walfridson, Daniel Thorén och Andreas Carlsson på startlinjen.

Bryntesson, som fick en tung start i EM, är på jakt efter revansch.

– Det ska bli kul att köra i Höljes nu igen. Jag är taggad på att komma igång på svensk mark och hoppas att allt funkar bättre i Höljes än vad det gjorde under EM i Barcelona. Jag kommer verkligen att ge allt för att försvara mästerskapsguldet, säger Bryntesson i ett pressmeddelande.

I Supercar lites återfinns värmlänningarna Hampus Rådström, Linus Östlund, Simon Olofsson, Jimmie Walfridson samt Jonathan Walfridsson.

– Jag är verkligen spänd att se hur jag står mig i konkurrensen och det hade känts bra att få köra semifinal under min första tävling på grus, säger Jimmie Walfridson, som debuterar i klassen, i ett pressmeddelande.

– Jag är laddad inför en ny säsong, och det vore kul att vara uppe i toppen och fightas. Det här blir mitt fjärde år i rallycross och målet är att hålla mig inom topp fyra. Under första tävlingen i Höljes siktar jag på att vara topp tre in i semifinalen, kvala vidare till final och förhoppningsvis sedan sluta på pallen inför hemmapubliken, säger Jonathan Walfridsson.

I RX Academy återfinns även 14-årige Isak Reiersen medan crosskartklassen Xtreme samlar Isac Egonsson, Jimmie Österberg, Nils Andersson och Marko Jokinen.

Rätta oss
1 / 1

Thomas Bryntesson.

Aktuell artikel (1 av 8)
Stor rallycrossfest i Höljes

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!