Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 18 oktober - vecka 42
Rallycross

Solberg fyra – trots ny skada

Kristoffersson missade sin första final
Foto: Tony Welam

Ett av de skadade revbenen bröts helt.

Trots det körde Petter Solberg in som fyra i Tyskland – medan världsmästaren Johan Kristoffersson missade sin första final för året.

– Om vi gjorde en film om det här skulle folk inte vilja se den, de skulle inte tro på den, säger Solberg.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det kunde ha blivit ett riktigt Hollywoodslut på den där filmen. Petter Solberg ledde tävlingen efter de fyra kvalomgångarna, han vann sin semifinal och startade finalen från pole position.

Men det blev ingen seger – på banan.

Efter att ha fått sladd i första kurvan tappade Solberg ledningen och körde slutligen i mål som fyra bakom segraren Mattias Ekström, Timmy Hansen och Toomas Heikkinen.

Men Petter Solberg såg tävlingen som en vinst ändå.

– Det var synd att finalen gick som den gick men jag kan inte tänka på det. Jag ville verkligen vinna, det hade varit en dröm, men vad vi faktiskt uppnått, det jag gjort genom att komma från sjukhuset till banan och gå till final, det är som en stor, stor seger för mig, för familjen och teamet, säger Solberg i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag grät efter Riga. Jag var så frustrerad och att komma tillbaka så här är otroligt. Om vi gjorde en film om det här skulle folk inte vilja se den, de skulle inte tro på den.

Efter kraschen i Riga för två veckor sedan bröt Solberg ena nyckelbenet och fick sprickor i två revben. Han opererades i måndags och körde med specialskydd i Tyskland.

– Det var mitt beslut att köra. Jag var verkligt nere efter krocken i Riga. Jag trodde allt var över. Jag hade så ont, jag visste genast att jag skadat mig och brutit revbenen. Ärligt talat trodde jag det var slut.

Under lördagen bröts dessutom ett av de skadade revbenen helt, enligt norska VG, vilket gör prestationen än mer imponerande.

Tack vare insatsen behåller den Torsbybaserade norrmannen sin silverplats i VM, han har nu en poäng tillgodo på Mattias Ekström inför finalen i Sydafrika.

För den nya världsmästaren Johan Kristoffersson, som hade sex raka segrar bakom sig, blev det en tyngre helg. Han missade final för första gången i år efter att ha tappat mark direkt i starten av sin semifinal – och sedan tvingats stanna helt bakom Kevin Eriksson.

– Det var inte min helg den här gången, men den otroliga sviten måste ta slut någon gång. Men du vet, jag är fortfarande överlycklig över min säsong, vad skulle jag annars vara? Det har varit fantastiskt och det är fortfarande en tävling kvar, säger Kristoffersson som är full av beundran för sin stallkamrat.

– Det här var Petters weekend. Han är en verklig hjälte efter vad han gjort.

Rätta oss
1 / 1

Petter Solberg blev fyra i Tyskland trots att han opererade det brutna nyckelbenet i måndags.

Aktuell artikel (1 av 8)
Solberg fyra – trots ny skada

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!