Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 23 maj - vecka 21
Rallycross

Oliver Solberg kör RallyX Nordic

Foto: RallyX Nordic

Nu är det klart att stortalangen Oliver Solberg, 16, kör RallyX Nordic även i år. Det gör även ytterligare ett stort antal värmlänningar.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Oliver Solberg slog igenom med dunder och brak i den nordiska rallycrosserien förra året och knep till slut silvret bakom värmländske konkurrenten Thomas Bryntesson.

Nu har Solberg junior sytt ihop en ny satsning.

– Jag är väldigt glad över att vara tillbaka i RallyX Nordic. Att köra Supercars är så kul. Mästerskapet ser bra ut igen i år med tävlingar i Sverige, Norge, Danmark och Finland och konkurrensen kommer att vara väldigt tuff, säger han i ett pressmeddelande.

Precis som i fjol kommer Oliver Solberg att köra en Citroën DS3 som drivs av familjeföretaget PSRX.

– Jag har en väldig tur som har mina föräldrars stöd. Båda förstår sporten – det är i Solbergfamiljens blod. Med det sagt, min pappa och jag hatar att förlora så det är fantastiskt när vi båda har en bra helg, men det kan vara ganska jobbigt för mamma om vi har en tuff helg.

Tio värmlänningar

I Supercarklassen, som samlat 18 anmälda förare, kommer från Värmland även den regerande mästaren Thomas Bryntesson, Peter Hedström, Lukas Walfridson, Daniel Thorén och Andreas Carlsson till start. Dessutom har Olsbergs MSE aviserat att de startar med en andra bil vid sidan av Oliver Eriksson – kan det bli Sebastian Eriksson?

I Supercar lites-klassen, med 21 anmälda, vimlar det också av värmlänningar i form av fjolårstvåan Simon Olofsson, Hampus Rådström, Jimmie Walfridson, Jonathan Walfridsson och Linus Östlund.

Premiär i Höljes

RallyX Nordic-premiären körs i Höljes 5–6 maj och i Arvika 2–3 juni. Därefter väntar tävlingar i Norge, Danmark och Finland innan allt rundas av med final på den nybyggda banan i Tierp 6–7 oktober.

Rätta oss
1 / 1

Oliver Solberg.

Aktuell artikel (1 av 8)
Oliver Solberg kör RallyX Nordic

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!