Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 18 mars - vecka 11
Rallycross

Motorhöjdarna hyllar värmlänningens bedrift

Todt, Smeets, Loeb och Ekström gratulerar
Foto: Luca Bruno/TT

Motorsportvärlden stämmer in i en unison hyllningskör till Johan Kristoffersson efter hans VM-titel.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Internationella bilsportförbundets president Jean Todt var på plats i Riga och fick se värmlänningen säkra sitt första VM-guld i karriären. På Twitter gratulerade han därefter Johan Kristoffersson, Mattias Ekström och Sébastien Loeb.

”Det var ett nöje att vara i Riga för fantastiska LatviaRX. Grattis mästare”, skriver Todt och taggar in nämnda trio i sitt inlägg.

Den viktigaste hyllningen och berömmet kommer dock antagligen från Volkswagen Motorsports högste chef, Sven Smeets. Han är ytterst ansvarig för satsningen på Volkswagen RX Sweden – och den som i praktiken avgör om stallet ska leva vidare.

– Det var toppklass av Johan. Han är en absolut värdig mästare. I år har han slagit stora namn som Loeb och Ekström, för att inte nämna hans stallkamrat Solberg. Han har också varit pålitlig, otroligt stark mentalt och hållit båda fötterna på jorden. Hans VM-titel för honom upp bland de allra bästa inom den här sporten, säger Smeets i ett pressmeddelande.

Han hyllar även det Torsbybaserade stallet som leds av Petter och Pernilla Solberg.

– Det nya teamet har arbetat perfekt tillsammans, redan från första minuten. Jag har aldrig sett något liknande, säger Smeets och riktar även en stor tanke till Petter Solberg som kraschade och blev inlagd på sjukhus med nyckelbens- och revbensbrott.

– Hoppas du blir bättre snabbt Petter. Han är pappa till succén, har varit väldigt tungt involverad i projektet och kan vara väldigt stolt över sitt team.

Även fjolårsmästaren Mattias Ekström och niofaldige rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb hyllar Johan Kristoffersson.

– Jag tycker alltid att den bästa förtjänar att vinna och Johan har bevisat att han är den bästa föraren på banan i år, säger Ekström.

– Jag har känt Johan sedan har var väldigt liten. Jag har stor respekt för honom och kan se att mycket av hans kämpaglöd kommer från hans pappa Tommy.

Sébastien Loeb:

– Riktigt bra gjort av Johan – han förtjänar verkligen VM-titeln. Han har haft en fantastisk säsong och inte gjort några misstag, grattis till honom.

Rätta oss
1 / 1

FIA-presidenten Jean Todt hyllar Johan Kristoffersson.

Aktuell artikel (1 av 8)
Motorhöjdarna hyllar värmlänningens bedrift

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!