Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 23 april - vecka 17
Rallycross

Mästarteamets nya vrålåk

Uppdaterad Volkswagen Polo för Kristoffersson och Solberg

Här är den.

Bilen som värmlänningarna Johan Kristoffersson och Petter Solberg ska jaga ett nytt VM-guld i.

Artikeln fortsätter efter annonsen

På tisdagen presenterade PSRX Volkswagen Sweden hur satsningen kommer att se ut och på nytt blir det med en helvärmländsk duo i form av Petter Solberg och Johan Kristoffersson som kommer till start i varsin uppdaterad Volkswagen Polo R Supercar.

– Förra årets överenskommelse, att mitt PSRX team skulle bli samarbetspartner med Volkswagen Sweden och Volkswagen Motorsport, blev klar mycket sent – men vi lyckades så bra. Nu är vårt jobb att bygga vidare på den framgången. Det kommer inte att bli lätt, säger Peter Solberg i ett pressmeddelande.

– Personligen ser jag fram emot att sätta mig bakom ratten igen. Under vintersäsongen har jag spenderat mycket tid bakom skrivbordet och jag föredrar definitivt mitt kontor med fyra hjul och en säkerhetsbur! Allvarligt talat, jag är en tävlingsmänniska och jag vill börja tävla igen.

Johan Kristoffersson instämmer:

– Det känns som om det gått alldeles för lång tid sedan förra årets sista World RX-omgång i Sydafrika i november, säger den regerande världsmästaren – som njuter av att sitta i rallycrossbilen igen – i pressmeddelandet.

– När vi började testerna igen i år satt jag i bilen och log för mig själv. Det är så spännande att vara tillbaka och så spännande att börja försvara min titel från förra året.

Teamchefen Pernilla Solberg är även hon fylld av förväntan inför den säsong som nu bara är några veckor bort med premiären i Barcelona 14-16 april.

– Vad är lättast: att jaga eller bli jagad? Varken det ena eller det andra är lätt, men i år kommer vi definitivt att jagas efter att ha vunnit titlarna förra året. Men det är vi beredda på, säger Pernilla Solberg i pressmeddelandet.

Sven Smeets, chef för Volkswagen Motorsport, ger sin syn:

– Konkurrensen kommer att bli stenhård den här säsongen med Audi och Peugeot på plats, men också team med bilar från Ford, Renault och Hyundai – och alla kommer att göra allt för att slå oss, säger Smeets i pressmeddelandet och fortsätter:

– Målet är naturligtvis att ge Johan och Petter en riktigt bra bil för att kunna kämpa om båda mästerskapen. Det kommer utan tvekan att bli en spännande säsong och den börjar med första heatet i säsongens första race.

Rätta oss
1 / 1

Den Volkswagen Polo R Supercar som Johan Kristoffersson kommer köra.

Aktuell artikel (1 av 8)
Mästarteamets nya vrålåk

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!