Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 23 oktober - vecka 43
Rallycross

Kristoffersson ser fram emot Kanada

Foto: Tony Welam

Johan Kristoffersson leder mästerskapet med 31 poäng.

Kan någon stoppa honom i Kanada?

– Jag ser verkligen fram emot Kanada, säger Johan Kristoffersson som är körsugen efter fem veckors vila.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Efter deltävlingen i Höljes tog rallycross-VM ett litet uppehåll – ett välbehövligt sådant för Johan Kristoffersson som använt tiden till att ladda batterierna.

– Ett så långt uppehåll från att tävla i min Polo GTI Supercar är tufft – jag skulle köra varenda dag om jag kunde. Men pausen har samtidigt faktiskt varit riktigt trevlig… schemat var ganska intensivt inför Sverige och firandet efter segern på min hemmabana var rejält, säger Kristoffersson i ett pressmeddelande.

"En fantastisk bana"

Tävlingen i Trois Rivières i Quebec kommande helg är den åttonde av tolv.

– Kanada har en fantastisk bana och atmosfären där är helt underbar. Det är annorlunda, inte riktigt lika tufft som i Sverige eller Norge, men folk där är så trevliga och så intresserade av vad vi gör.

Kristofferssons läge att vinna VM-serien är fantastiskt fina och värmlänningen har 32 poäng tillgodo på teamkollegan Petter Solberg.

Framgångsrika

PSRX Volkswagen Sweden är överlägsna i både förar- och teammästerskapet. Det var ingenting som Solberg vågade drömma om för åtta månader sedan.

– Nej. Hur skulle vi någonsin kunnat vänta oss det här, säger han och fortsätter:

– Vi hoppades verkligen att vi skulle vara framgångsrika och kanske vinna några tävlingar i år, men allt, jag menar allt var nytt i år. Vi behöll vårt team, men nu skulle vi arbeta nära med Volkswaqen Motorsport, hur skulle de gå? Pernilla (Petters hustru) och jag hade alltid skött allt själva men nu skulle vi behöva prata med andra om olika beslut, hur skulle det gå? Och dessutom, vi hade en bil som byggts på nästan nolltid för en verkligt specialiserad sport som rallycross, hur skulle det gå?

Rätt så bra, tydligen.

Johan Kristoffersons form är makalös och den supertalangfulle värmlänningen har inte missat pallen i någon av de sex senaste tävlingarna. Han är på god väg att säkra titeln. Bakom honom är det emellertid mer spännande och intressant. Solberg är endast tre poäng före Mattias Ekström, som missade tävlingen i Höljes.

Rätta oss
1 / 1

PSRX Volkswagen Sweden, med Johan Kristoffersson och Petter Solberg, leder teammästerskapet stort.

Aktuell artikel (1 av 8)
Kristoffersson ser fram emot Kanada

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!