Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 19 mars - vecka 12
Rallycross

Jättelyft av Walfridson

Foto: Jakub Nitka

Rallycrossdebutanten Jimmie Walfridson fick äntligen det mesta att stämma.

Vid RallyX on ice-avslutningen i norska Gol blev värmlänningen trea.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Jimmie Walfridson hade bara kvalificerat sig för semifinal en gång i de tidigare tävlingarna. Men i Gol flöt det på rejält. Walfridson tog en heatseger och en andraplats vilket bäddade för andra spår i den tredje semifinalen. Där var han tvåa från start till mål.

– Det här var en otroligt teknisk och kul bana. Den var rolig att köra och passade mig rätt bra, säger han i ett pressmeddelande.

I finalen blev det lite turbulent. Walfridson fick en dålig start från andra startled, valde alternativet omgående och körde till slut i mål som trea efter Oliver Eriksson och Conner Martell.

– Det känns jäkligt skönt att få avsluta vintersäsongen med ett positivt resultat. Jag har varit snabb på testerna, men inte fått det att fungera tidigare på tävling. Jag kunde inte vara mer nöjd med min avslutning här i Gol.

Tack vare pallplatsen klättrade värmlänningen från 20:e till 15:e plats i totalställningen. Totalsegrare blev Oliver Eriksson som vann före storebror Kevin medan Sondre Evjen tog hand om tredjeplatsen. Hampus Rådström blev 19:e man i Gol och Jonathan Walfridsson 20:e. I totalställningen blev Walfridsson 10:a medan Rådström blev 16:e.

I Speedcar xtreme blev det en tredjeplats för Linus Östlund, Finnskoga, i Gol. Ole Henry Steinsholt vann före Kevin Hansen som tog hem mästerskapssegern. Östlund slutar på femteplats totalt.

I RX academy blev Isak Reiersen sjua i Gol och sexa totalt. Sami Matti Trogen vann i Norge medan Jesse Kallio tog hem mästerskapet på samma poäng som tvåan Joni Wiman. Titeln till Kallio tack vare bättre finalplaceringar.

Rätta oss
1 / 1

Jimmie Walfridson blev trea i finaltävlingen av RallyX on ice.

Aktuell artikel (1 av 8)
Jättelyft av Walfridson

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!