Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 19 mars - vecka 12
Rallycross

Europamästaren kör för Kilsteam

Foto: Tony Welam

Kilsteamet JC Raceteknik plockar in regerande Europamästaren Anton Marklund när vinter-SM i rallycross avgörs under SM-veckan.

Han får sällskap av värmländska kusinerna Jimmie Walfridson och Jonathan Walfridsson samt Pelle Wilén.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Den 25 mars avgörs vinter-SM i rallycross i samband med SM-veckan i Skellefteå – och för JC Raceteknik gäller bara guld i tävlingen som avgörs i Supercar lites.

– Vi siktar på en SM-seger i Skellefteå. Om drygt en månad börjar sommarsäsongen, så det vore en härlig känsla för teamet att avsluta vintern på topp, säger stallchefen Joel Christoffersson i ett pressmeddelande.

Han har samlat ihop en stark kvartett förare till tävlingen – där EM-vinnaren Anton Marklund sticker ut allra mest. Men Marklund vill inte veta av något favoritskap.

– Det här ska bli riktigt, riktigt roligt. Eftersom det är min första vintertävling någonsin, och jag aldrig har suttit i en Supercar lites-bil, så är jag ödmjuk inför uppgiften. Just nu ser jag det mest som en rolig grej att få tävla på hemmaplan igen efter åtta år. Men jag vet att när hjälmen väl är på kommer jag göra allt jag kan för att vinna. Det kommer bli en rolig utmaning och i rallycross kan allt hända, men jag hoppas få köra både semifinal och final, säger Marklund.

Christoffersson ser fram emot att se Marklund köra för teamet:

– Anton är vår största konkurrent i Supercar, men nu ska han köra för vårt team. Det känns lite konstigt, men vi ser verkligen fram emot att jobba med honom. Hela teamet är riktigt laddade inför tävlingen.

Jimmie Walfridson och Jonathan Walfridsson har lite mer erfarenhet av istävlingar.

– Det här är mitt första år i rallycrossen och jag har kämpat en del med att hitta rätt i både bilen och på banan. Men efter pallplatsen i Gol har jag en bra känsla i bilen, och tar med mig de positiva bitarna därifrån till SM-tävlingen. Målet är att ta sig till final och förhoppningsvis göra ett bra resultat där. Men jag är ödmjuk inför uppgiften, det är många bra chaufförer med och slåss om samma sak, säger Jimmie Walfridson i pressmeddelande.

– Jag gillar att köra rallycross på vintern, så jag ser fram emot att komma upp till Skellefteå och tävla. RallyX on Ice gick sådär för mig. Jag har varit bra med i heaten, men har haft otur med starterna i semifinalerna. Så målet under SM-veckan kommer vara att hålla sig inom topp fyra från första start och ta bra poäng i heaten. Det skulle göra att jag kan få ett bra startspår i semifinalen och förhoppningsvis sedan sluta på pallen, säger Jonathan Walfridsson.

Eskilstunabon Pelle Wilén ser även han fram emot tävlingen.

– Just SM-veckan har jag bra minnen ifrån och jag hoppas vi kan göra ytterligare en kul helg med JC Raceteknik. Final är självklart målet och där kan allt hända. Rallycrossens baksida fick jag smaka på nu senast i Gol, där jag tvingades bryta semifinalen eftersom rattstången gick av. Så jag hoppas på mer flyt i Skellefteå, säger han.

Rätta oss
1 / 3

Anton Marklund kör vinter-SM för Kilsbaserade JC Raceteknik. Foto: Tony Welam

2 / 3

Jimmie Walfridson.

3 / 3

Jonathan Walfridsson.

Aktuell artikel (1 av 8)
Europamästaren kör för Kilsteam

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!