Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 19 mars - vecka 12
Rallycross

Bryntesson i ny storsatsning

Foto: JC Raceteknik

Siktet är inställt på seger både i RallyX Nordic och EM när Thomas Bryntesson fortsätter sin Supercarsatsning i Kilsbaserade teamet JC Raceteknik.

– Jag ser verkligen fram emot säsongen, säger värmlänningen.

Artikeln fortsätter efter annonsen

På torsdagen blev det officiellt att Thomas Bryntesson även 2018 kommer att köra varsin Ford Fiesta i Supercarklassen i samma team som norrmannen Ola Frøshaug i JC Raceteknik.

– Jag ser verkligen fram emot att säsongen ska dra igång och målet är att kämpa om seger i båda mästerskapen, säger Thomas Bryntesson i ett pressmeddelande och blickar tillbaka mot en lyckad debutsäsong i värstingklassen 2017.

– Det var mitt första år i Supercar och jag var med i toppen så gott som varje tävling. I RallyX Nordic kunde det inte gått bättre och jag vann mästerskapet, medan jag i EM slutade tvåa. I fjol var allt nytt, så nu känns det gött att veta att man har ett år i Supercar bakom sig och en hel del att stå på. Samtidigt går utvecklingen snabbt framåt. Mycket kan hända under en vinter, så det ska bli spännande att se hur jag står sig mot de andra förarna. För att hålla igång mellan säsongerna har jag kört en del rally Grupp H i en bakhjulsdriven Volvo 240, det är såklart annorlunda mot Supercar men det är alltid bra att få många mil i kroppen.

Första tävlingen för säsongen blir EM-deltävlingen i Barcelona 14-15 april medan premiären i RallyX Nordic körs i norska Grenland helgen efter.

Teamchefen Joel Christoffersson är nöjd med satsningen:

– Det känns väldigt spännande att inleda den nya säsongen med samma Supercar-förare som i fjol. Thomas och Ola hade båda bra debutsäsonger i Supercar. Ingen av oss hade nog kunnat räkna med att vi skulle ta guld i RallyX Nordic och en andraplats i EM redan första året. Så det ska bli kul att få dra igång snart igen och se var vi står gentemot de andra teamen. Vi har utvecklat bilarna en del och hoppas kunna fightas om finalplatser direkt, säger Christoffersson i pressmeddelandet.

Rätta oss
1 / 1

Ola Frøshaug och Thomas Bryntesson kommer även 2018 att tävla både i RallyX Nordic och EM för JC Raceteknik.

Aktuell artikel (1 av 8)
Bryntesson i ny storsatsning

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!