Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 23 maj - vecka 21
Rallycross

14-åringen kör rallycrosserie

Foto: Andrea Ivares Berglind

Tonåringen Isak Reiersen tar nya kliv i sin karriär.

Nu står det klart att den blott 14-årige värmlänningen startar i RX Academy.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Isak Reiersen tävlingsdebuterade i bil den gångna vintern då han körde de fyra deltävlingarna i RX Academy on Ice och slutade på en sjätteplats totalt.

Nu fortsätter hans rallycrossatsning.

Reiersen kommer att köra de två första deltävlingarna i RX Academy för Kilsbaserade JC Raceteknik Juniorteam. Med andra ord kommer han till start i Höljes den 6 maj och finska Honkajoki den 16 maj.

”Att vara med i RX Academy igen känns riktigt bra. Om jag blickar tillbaka till i vinter så märker jag verkligen hur mycket jag har lärt mig och utvecklats både på och utanför banan. Så att kunna köra igen kommer vara nyttigt för framtiden. Mitt mål är att samla på mig fler egenskaper och utvecklas för att sedan kunna sätta bra resultat", säger Reiersen i ett pressmeddelande.

Torsbybon har den senaste veckan varit i Finland för ett träningsläger med RX Academy som innehöll fysisk och mental uppladdning och coachning samt en föreläsning med VM-föraren Toomas Heikkinen.

RX Academy består av totalt fem deltävlingar i Sverige och Finland under säsongen och körs i samband med RallyX Nordic den finska mästerskapsserien Finnish RX.

Isak Reiersen, som har flera SM-medaljer från crosskartens 125-kubiksklass, växlar upp även inom den disciplinen där han ska köra en full säsong i 250-kubiksklassen.

Rätta oss
1 / 3

Isak Reiersen.

2 / 3

3 / 3

Aktuell artikel (1 av 8)
14-åringen kör rallycrosserie

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!