Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 24 februari - vecka 8
Rallycross

14-åring debuterar i bil

Reiersen kör premiären l i RallyX on Ice – Walfridson sadlar om
Foto: JC Raceteknik

Flera värmlänningar gör intressanta starter när RallyX on Ice-premiären körs i Östersund.

Bland dem Jimmie Walfridson samt blott 14-årige Isak Reiersen.

– Det här är helt ofattbart, säger Reiersen.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Östmarksföraren Isak Reiersen har imponerat i crosskart de senaste åren och den gångna säsongen tog han SM-brons i 125 cc-klassen.

Men nu sätter han sig i en riktig bil och gör ett gästspel i RX Academy-klassen i RallyX on Ice-premiären i Östersund under lördagen.

– Det här är helt ofattbart. Jag har nog inte smält det än. Det kommer bli spännande, speciellt när man tittar på deltagarlistan. En har tävlat i Supercar i USA, någon har kört Super 1600 och så kör min kompis Oliver Solberg, säger Isak Reiersen i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det blir min första tävling i en bil, så målet är att få ut så mycket erfarenheter som möjligt ur det här. Jag är verkligen så tacksam över att få den här chansen. Det kommer bli väldigt, väldigt, väldigt roligt.

Reiersen kommer, precis som i crosskart, tävla för Kilbaserade teamet JC Raceteknik – som drivs av Joel Christoffersson – och där finns det fler intressanta värmländska namn.

Grön i en rallycrossbil är även Jimmie Walfridson som precis som Reiersen sadlar om från crosskart där han 2017 blev SM-fyra i 650 cc-klassen.

– Det här kommer bli fruktansvärt roligt! Senaste åren har jag tänkt mycket på att ta klivet upp till rallycross och nu blir det äntligen av. Det känns såklart också kul att vara en del av JC Raceteknik. Joel och teamet har flera års erfarenhet av rallycross och bra koll på vad de gör, säger Jimmie Walfridson som kommer köra i Supercar Lites-klassen i pressmeddelandet.

Värmlänningen gläds åt det faktum att första tävlingen i en rallycrossbil blir på snö och is.

– Jag har kört mycket rally och kommer inte vara den förare som kört minst på vinterunderlag, om man säger så. Eftersom det är min första rallycrosstävling är det svårt att sätta upp mål. Men så fort jag får på mig hjälmen vill jag alltid vinna. Men realistiskt sett vill jag köra minst semifinal i varje tävling, gärna final.

Ny i JC Raceteknik är även Jimmie Walfridsons kusin Jonathan Walfridsson som dock inte är någon rallycrossrookie, han har tävlat i Supercar Lites-klassen sedan 2015.

– Jag är laddad inför en ny säsong, det vore kul att vara uppe i toppen och fajtas. I Östersund hoppas jag kunna göra bra ifrån mig och slippa raceincidenter. Jag gillar när det går på sladd, så enligt mig är det roligare att köra på vintern än på sommaren. Det passar mer min körstil, säger Jonathan Walfridsson i pressmeddelandet.

I Kilsteamet återfinns även Ben-Philip Gundersen, Sondre Evjen samt Pelle Wilén.

– Det känns kul att säsongen drar igång och hela teamet är riktigt laddade. Vi hade en bra sommarsäsong i fjol, med EM-silver, pallplats i RX2 International Series och tre RallyX Nordic-medaljer. Vi hade också förare på tredje- och femte plats i RallyX on Ice. I år siktar vi ännu högre, säger Joel Christoffersson i pressmeddelandet.

Rätta oss
1 / 2

Blott 14-årige Isak Reiersen, Östmark, debuterar i bil i RallyX on Ice-premiären i Östersund.

2 / 2

Jimmie Walfridson rallycrossdebuterar.

Aktuell artikel (1 av 8)
14-åring debuterar i bil

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!