Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 21 november - vecka 47
Rally

Tidemand vill avsluta snyggt

WRC 2-mästaren redo för tuff fajt i Wales
Foto: @world

Pontus Tidemand kommer till Wales som klar mästare i WRC 2.

Men han siktar på ännu en seger.

– Vi siktar på att göra en bra avslutning på en fantastisk säsong och utmana våra konkurrenter, säger Tidemand.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Guldet säkrades redan i Tyskland i augusti och Pontus Tidemand stod därefter över tävlingen i Spanien i början av oktober.

Nu är han och Jonas Andersson redo att tackla de svårbemästrade vägarna i Wales. Eftersom tävlingen dessutom är en av de tre obligatoriska i WRC 2 väntas hårdast möjliga motstånd.

– Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka till Wales. Med alla chaufförer på plats lär det bli tufft motstånd, precis som det ska vara. Vi känner oss hundra procent redo efter ett bra test inför tävlingen och noggranna förberedelser. Förra året hade vi en tajt kamp om andraplatsen med Teemu Suninen ända till den allra sista sträckan där vi lyckades knäcka honom. I år hoppas jag på en minst lika spännande fajt som plockar fram det bästa ur alla, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Han gjorde sin första start i Wales förra året och med den rutinen i bagaget ställer han in siktet på att hamna överst i resultatlistan.

– Vi siktar på att göra en bra avslutning på en fantastisk säsong och utmana våra konkurrenter. Det gäller att hålla i självförtroendet, snabbt hitta rytmen och vara med från början även i svåra förhållanden.

Rallyt består av totalt 21 sträckor och tävlingen inleds med en specialsträcka på Tir Prince travbana under torsdagskvällen – en nyhet för årets rally.

Fredagens schema inkluderar klassiska sträckor såsom Myherin, Sweet Lamb och Hafren med endast däckbyte mitt på dagen. På lördagen väntar rallyts längsta dag, både tids- och distansmässigt. Hela 17 timmar ska ekipagen vara i gång. Etappen avslutas med två sträckor i mörker medan de sista fem sträckorna körs på söndagen, däribland den avslutande powerstage.

Förutom Tidemand och Andersson finns även värmländske co-drivern Anders Fredriksson med i startfältet, han lotsar som vanligt fram norrmannen Eyvind Brynildsen i WRC 2-klassen.

FAKTA: Wales VM-rally

Datum: 26–29 oktober.

Tävlingsplats: Deeside.

Underlag: Grus.

Antal anmälda ekipage: 79.

Fjolårssegrare: Sébastien Ogier, Frankrike/Volkswagen (WRC) samt Esapekka Lappi, Finland/Skoda (WRC 2).

Antal sträckor: 21.

Total sträcka: 306,98 kilometer.

Svenskar: Pontus Tidemand/Jonas Andersson (WRC 2), Emil Bergkvist (WRC 2), Anders Fredriksson (co-driver åt Eyvind Brynildsen i WRC 2).

På tv: SVT 2, söndag 13.00 (livesändning), SVT 1, söndag 16.00 (sammandrag).

Rätta oss
1 / 1

Pontus Tidemand är redo att ta sig an de svårbemästrade vägarna i Wales,

Aktuell artikel (1 av 8)
Tidemand vill avsluta snyggt

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!