Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 16 december - vecka 50
Rally

Tidemand till Ford?

Ogier och Evans klara för styrningar i M-Sport
Foto: Håkan Strandman

Sébastien Ogier stannar i Ford – och får sällskap av Elfyn Evans.

Frågan nu: Kommer Pontus Tidemand ta tredjebilen i teamet?

Artikeln fortsätter efter annonsen

Rykteskarusellen i WRC-cirkusen snurrar vidare. Två pusselbitar kom definitivt på plats på tisdagskvällen då Fordteamet M-Sport offentliggjorde att världsmästaren Sébastien Ogier valt att förlänga med teamet ytterligare en säsong.

Samtidigt gick det teamet ut med att britten Elfyn Evans kommer att ersätta Ott Tänak, som gått till Toyota, i teamets andrabil.

I texten på mästerskapets officiella hemsida skriver man sedan att M-Sport förväntas släppa nyheter kring vem som kommer ratta teamets tredjebil ”inom de kommande veckorna”.

Och det är nu det börjar bli riktigt intressant ur värmländsk synvinkel.

För efter att ha skrivit att finländaren Teemu Suninen förväntas köra ett antal tävlingar i M-Sports Ford Fiesta WRC nästa år, efter att ha kört både i Polen och Finland för teamet redan i år, nämner man även Tidemand med texten: ”WRC 2-mästaren Pontus Tidemand har ryktats vara aktuell för ett flertal starter”.

Så kanske finns det en öppning för värmlänningen att till sist ta steget upp i WRC-klassen – som han så gärna vill.

Erik T. Veiby, vd för Even Management som Pontus Tidemand är kopplad till, var redan i augusti inne på att om värmlänningen skulle ta steget upp till WRC var just Ford det troligaste alternativet.

– M-Sport kan vara en möjlighet, sa Veiby som även senare la till:

– Jag tror att Malcolm har ett gott öga till Pontus. Dessutom vågar han satsa på talanger.

Återstår att se vad som blir verklighet och vad som bara är rykten. Helt klart är att Malcolm Wilson i varje fall är väldigt glad över att ha Ogier och Evans klara för nästa säsong.

– Vi har jobbat mot det här målet ett tag så att till sist ha det bekräftat känns fantastiskt, säger Wilson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– De är båda väldigt intelligenta förare. Det finns ingen tvekan kring att de är snabba, men de är också fantastiskt duktiga när det kommer till strategi vilket gör att de levererar resultat gång på gång.

Rätta oss
1 / 1

Pontus Tidemand placeras i Ford.

Aktuell artikel (1 av 8)
Tidemand till Ford?

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!