Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 16 december - vecka 50
Rally

Tidemand och Axelsson startar team

Foto: @world

Värmländske rallystjärnan Pontus Tidemand slår sig samman med ex-värmlänningen Jerker Axelsson och bildar ett gemensamt team – Pontus Tidemand Racing.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Tidigare SM-vinnaren Jerker Axelsson, ursprungligen från Säffle men sedan många år Trollhättebo, och WRC 2-mästaren Pontus Tidemand sjösatte sin satsning under tisdagen.

I det nybildade teamet kommer privatförare få möjligheten att hyra den senaste modellen av Skoda Fabia R5 och även få uppbackning av Tidemand och Axelsson.

Samtidigt ser Tidemand till att skaffa sig tillgång till en bil att tävla med på hemmaplan, mellan de internationella uppdragen.

– Motorsport är min största passion och min livsstil. Att finslipa detaljer och jobba med tävlingar är något jag verkligen brinner för och att kunna hjälpa andra att nå resultat vore fantastiskt. Jag är mitt uppe i min karriär men känner ändå att det här är ett givande projekt och det gör också att jag själv har tillgång till en bil mellan VM-tävlingarna och kan förhoppningsvis göra fler starter i Sverige när möjligheten finns, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Jerker Axelsson:

– Att få jobba med sin hobby och implementera allt man har lärt sig genom åren som företagare är en dröm. Med ett förarproffs som Pontus till kollega lyfts dessutom allt till en ännu högre nivå. Vi sätter kunden i första rummet och vill leverera förutsättningarna för bästa tänkbara resultat, säger Jerker Axelsson som förutom att driva Sveriges största fullserviceanläggning för motorcyklar även tävlat framgångsrikt i de svenska och norska rallymästerskapen.

Bilen hämtades hos Skoda i Tjeckien under måndagen och beräknas vara tävlingsklar i början av 2018. Innan dess ska Pontus Tidemand Racing knyta upp mekaniker.

Det är fortfarande inte officiellt vad Pontus Tidemand kommer att köra internationellt under 2018.

Rätta oss
1 / 3

Pontus Tidemand.

2 / 3

Jerker Axelsson.

3 / 3

Teamets logga.

Aktuell artikel (1 av 8)
Tidemand och Axelsson startar team

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!