Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 16 januari - vecka 3
Rally

"Alla WRC-platser är upptagna"

Foto: Håkan Strandman

Alla WRC-platser är upptagna.

Då blir Pontus Tidemand kvar i Skoda och WRC 2-mästerskapet även nästa år.

– WRC är givetvis målet men det är helt enkelt så att det inte finns några platser, säger 26-åringen.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var på en presskonferens på tisdagen som Skoda presenterade sin föraruppställning för nästa år – och då med den värmländske WRC 2-mästaren som en av hela fem förare.

Klara för en styrning i styrning i stallet nästa år är även tjeckiske veteranen Jan Kopecký, norska löftet Ole-Christian Veiby och finska duon Juuso Nordgren och Kalle Rovanperä.

I ett pressmeddelande säger värmlänningen:

– Skoda Motorsport är professionella ut i fingerspetsarna och att få kontrakt med dem var en milstolpe som tog mig till nästa nivå i karriären. Vi har haft ett fantastiskt teamwork de senaste tre åren där vi alltid har fått de bästa möjliga förutsättningarna, vilket har gjort att vi har kunnat leverera resultat samtidigt som vi har utvecklats.

Tidemand fortsätter:

– Tack vare det står vi här med WRC 2-titeln i våra händer. Jag är glad och tacksam att få fortsätta som fabriksförare för dem lite längre och ser verkligen fram emot att starta ett nytt år med nya mål, säger Pontus Tidemand.

Värmlänningen har tidigare under säsongen berättat om hur han hoppades att till 2018 års säsong ta klivet upp i kungaklassen WRC.

Och resultatmässigt visade han att han är redo. Förutom totalsegern i WRC 2-mästerskapet vann värmlänningen fem tävlingssegrar på sju starter.

Bara pallplatser i år

Lägg därtill att han i de två tävlingar han inte vann slutade tvåa och trea och det är en imponerande jämnhet som värmlänningen visat.

Ändå får han nu stanna kvar i WRC 2 även nästa säsong, där hans manager Erik Veiby tidigare berättat i VF att man hade ett optionsår i kontraktet med Skoda.

– Att nå en permanent plats i WRC är såklart målet men inför 2018 är det så enkelt som att det inte finns några lediga platser, säger Pontus Tidemand och fortsätter:

– Jag vet att jag är redo och det bästa sättet att ta mig dit är definitivt att fortsätta etablera mig som någon att räkna med i VM tillsammans med ett vinnarteam som Skoda. Vi jobbar hårt på uppföljningen så får vi se vad som händer under det kommande året, men just nu är det fullt fokus på vintersäsongen.

Värmlänningen, som även 2018 kommer ha Jonas Andersson som co-driver, tror även att han kan fortsätta att utvecklas även om han inte får ta klivet upp.

– Det finns mycket att hämta i WRC 2. Konkurrensen är stenhård och varje tävling ger mer och ny erfarenhet som blir betydelsefull för framtiden.

Rätta oss
1 / 1

Pontus Tidemand kommer att köra för Skoda även nästa år.

Aktuell artikel (1 av 8)
"Alla WRC-platser är upptagna"

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!