Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 24 februari - vecka 8
Rally

Tänak utmanar Ogier i premiären

Fransmannen får hårt motstånd i Monte Carlo-rallyt
Foto: M-Sport

Sébastien Ogier såg ut att vara på väg att säkra sin femte raka seger i Monte Carlo-rallyt – men en miss gör att han utmanas av Toyotas Ott Tänak inför de två sista dagarna.

– Jag är glad över att vara i ledningen, säger Ogier.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Sébastien Ogier har vunnit Monte Carlo-rallyt de senaste fyra åren och efter sex körda sträckor hade han skaffat sig en fin ledning ner till Ott Tänak. Då skiljde 33,9 sekunder mellan de forna stallkamraterna.

En avåkning av Ogier på den sjunde sträckan förändrade förutsättningarna. Ogier snurrade ner i diket efter 25 kilometer och fick hjälp av åskådare för att ta sig tillbaka upp på vägen. Han tappade 34,9 sekunder på sträcksegraren, stallkamraten Elfyn Evans, och avståndet ner till Tänak minskade till 19,3 sekunder.

På fredagens sista sträcka knappade estländaren in ytterligare och det gör att det endast skiljer 14,9 sekunder mellan förarna då det är nio sträckan kvar att avverka.

– Det har definitivt varit svårt. Men vi är här och vi leder. Utan min snurrning kunde jag ha varit i ledningen med en minut, men jag leder och det är jag glad över. I morgon måste jag vara bra, säger Ogier som har full respekt för Tänak.

Estländaren är nöjd.

– Bilen känns perfekt. Det är fantastiskt att vara i den här positionen och fajtas, säger Tänak.

Trea ligger Hyundais spanjor Dani Sordo, 59,7 sekunder bakom Ogier. Hans stallkamrat Andreas Mikkelsen försvann från toppstriden när generatorn på hans bil lade av inför den fjärde sträckan, han låg då på tredje plats. Två Toyotaförare kompletterar topp fem med Esapekka Lappi som fyra och Jari-Matti Latvala som femma.

I WRC 2 toppar tjecken Jan Kopecky överlägset och har hela 8.28 minuter ner till tvåan Guillaume de Mevius då flera av toppkonkurrenterna har kört bort sig. Norrmannen Ole-Christian Veiby är tvåa bland bilarna i RC2-klassen men tävlar inte om VM-poäng.

Rätta oss
1 / 1

Sébastien Ogier leder Monte Carlo-rallyt men utmanas av Ott Tänak.

Aktuell artikel (1 av 8)
Tänak utmanar Ogier i premiären

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!