Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 24 februari - vecka 8
Rally

Superdrama direkt i Monte Carlo

Foto: Johan Hedlund

Det blev en minst sagt dramatisk start på årets VM-premiär i rally.

Artikeln fortsätter efter annonsen

2017 blev det drama av värsta tänkbara sort när Hayden Paddon sladdade av vägen och träffade en åskådare som senare avled. 2018 års upplaga av Monte Carlo-rallyt bjöd lyckligtvis inte på liknande händelser – men dramatiken saknades inte.

Världsmästaren och hemmahoppet Sébastien Ogier var först på vägen och snurrade på det isiga partiet på sträckan Thoard-Sisteron. Ogier tappade tid – men det var inget mot vad som skulle komma.

Utmanaren Thierry Neuville körde av vägen och blev stående i ett dike och tappade nästan fem minuter på Ogier. Toyotaförarna Ott Tänak och Jari-Mari Latvala hade också problem liksom Citroëns Kris Meeke och Fords Elfyn Evans.

Ogier var trots allt snabbast och närmast att utmana var Hyundais norrman Andreas Mikkelsen som körde i mål 7,7 sekunder långsammare. Toyotas stjärnskott Esapekka Lappi var trea på sträckan, slagen med 19,4 sekunder.

På den andra sträckan blev det något mindre dramatiskt.

Ogier vann återigen och har nu skaffat sig ett försprång på 17,3 sekunder till Mikkelsen inför fredagens sex specialsträckor. Spanjoren Dani Sordo, Hyundai, är trea och 25,6 sekunder bakom. Esapekka Lappi ligger fyra medan stallkamraten Ott Tänak har hand om femteplatsen.

Rätta oss
1 / 1

Toyotas nykomling Ott Tänak var en av många som hade problem i Monte Carlo-rallyt.

Aktuell artikel (1 av 8)
Superdrama direkt i Monte Carlo

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!