Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 20 juni - vecka 25
Rally

Späckat startfält i Rally Biltema

187 ekipage finns med på anmälningslistan.

Rally Biltema fortsätter att locka mängder av rallyförare och ett antal namn sticker ut.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Svenska rallycupen 2018 inleds med Rally Biltema i Karlstad med omnejd under lördagen – och intresset har i vanlig ordning varit stort.

Bland de 187 anmälda ekipagen återfinns meriterade namn som Mats Jonsson som tänker starta med sin klassiska Mazda 323 och säkerligen kan blanda sig i kampen om totalsegern.

Främsta segerkandidater lär annars vara bland annat Storforsåkaren Jimmy Olsson i en Mitsubishi och Fredrik Grahn i en Ford Focus WRC.

Totalt ska sex specialsträckor på totalt cirka sex mil köras i tävlingen som avgörs i Karlstad med omnejd.

– Det är fina snabba värmländska vägar som väntar, i år har vi också samlat start, mål och besiktning i samma lokal, allt vid Värmlands Motor vilket gör det enkelt för såväl tävlande som publik, hälsar arrangören i ett pressmeddelande.

Största klasserna är för de trimmade tvåhjulsdrivna bilarna som samlar ett 80-tal anmälda, hälften av dem som A-förare och tävlingen största klass.

En intressant start gör även rallycrossföraren Thomas Bryntesson, som vann EM-silver förra året, då han debuterar i en sommartävling på grus med en Volvo 240. Bryntesson körde flera rallyn under vintern med framgång och lär vara värd att hålla ett extra öga på även nu.

Efter tävlingen i Karlstad, i regi av Carlstad RC och Forshaga mc, väntar ytterligare fem deltävlingar i Svenska rallycupen.

Fina prispengar väntar i potten för de bästa ekipagen, totalt ska 250 000 kronor fördelas i slutet av säsongen.

Rätta oss
1 / 1

Storforsföraren Jimmy Olsson kommer till start i sin Mitsubishi och lär bli en av de som utmanar om segern i Rally Biltema.

Aktuell artikel (1 av 8)
Späckat startfält i Rally Biltema

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!