Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 24 februari - vecka 8
Rally

Ogier vann – trots stora besvär

Foto: @World Media Agency

Sébastien Ogier gjorde som de senaste fyra åren: Vann favorittävlingen Monte Carlo-rallyt.

Men han tvingades kämpa hårt.

– Jag har aldrig haft så stora problem med däckvalen, säger världsmästaren.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Sébastien Ogier var i fokus före, under och efter årets VM-premiär. Precis som vanligt var det Ogier och hans co-driver Julien Ingrassia som fick ta emot segerpokalen från prins Alberts vid palatset i Monaco. Toyotas nyförvärv Ott Tänak utmanade stundvis men när det behövdes som bäst gjorde Ogier ett ryck på de svårbemästrade och stundtals rejält snöiga vägarna. Han kunde till slut vinna 58,3 sekunder före Tänak.

– Monte Carlo-rallyt är väldigt speciellt för mig. Jag har alltid gjort det bra här och jag är superglad över att ta ännu en seger, säger Ogier efter sin femte raka seger i tävlingen, hans sjätte totalt.

34-åringen fick dock kämpa för det. Inte minst när det kom till att välja rätt däck.

– Man brukar stöta på svåra förhållanden här men den här gången var det extremt svårt. Jag har aldrig haft så stora problem med däckvalen. Det handlade om att försöka minimera misstagen och jag lyckades göra färre än de andra.

Ogier fick därmed en perfekt start i jakten på ännu en titel.

Ott Tänak var helnöjd med sin debut i Toyota.

– Jag är väldigt lättad också. Det var lite ovisst inför rallyt, jag hade ingen aning om var jag stod. Vi hade testat en del men det visar ingenting. Rallyt började okej, vi förlorade lite tid, men sen förbättrade vi oss steg för steg och gillade det bättre och bättre, säger Tänak.

Jari-Matti Latvala, Toyota, tog hand om den tredje pallplatsen och det var första gången sedan Sardinien i fjol som veteranen fick kliva upp på podiet.

I WRC 2 blev det en Eriksgata för Jan Kopecky i Skoda sedan konkurrenterna försvunnit en efter en. Han var till slut nästan 15 minuter före tvåan Guillaume de Mevius, Belgien, i mål.

Ole-Christian Veiby, som körde utan att tävla om VM-poäng, låg tvåa efter tio sträckor men kraschade bort sig. Näst snabbaste R5-förare blev nu supertalangen Kalle Rovanperä.

Rätta oss
1 / 1

Sébastien Ogier och Julien Ingrassia firar ännu en Monte Carlo-seger.

Aktuell artikel (1 av 8)
Ogier vann – trots stora besvär

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!