Söndag, 24 september - vecka 38
Rally

Ny WRC-bil för P-G

Blickar mot SM-start i sommar
Foto: Peter Bäcker

SM-deltävlingen i Sandviken är aktuell.

Backtävlingen hemma i Årjäng spikad.

Och det i en för P-G Andersson ny Skoda Fabia WRC.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Den värmländska rallystjärnan, som i fjol tog hem SM-guldet i kungaklassen trimmat fyrhjulsdrivet i överlägsen stil, har tävlat sparsamt än i år.

I årets andra SM-deltävling i Östersund i februari stod han och co-drivern Emil Axelsson visserligen på startlinjen i den Grupp A Mitsubishi de fått låna av Micael Jakobssons men efter att ha fått problem med växellådan redan på den första specialsträckan och tappat rejält med tid bröt man innan starten på SS2.

Men även om det inte lär bli någon helhjärtad satsning mot SM-guld i år så kommer P-G Andersson att dyka upp SM igen under säsongen. Dock inte i Mitsubishin man körde i uppe i Östersund.

Och inte heller i den Skoda Fabia WRC man i fjol lånade av Johan Eklöf, den har ju som bekant Mats Jonsson köpt.

– Men det blir nog i en likadan. Johan har köpt en till nu. Vi hade lite tankar på att köra redan nu i Sydsvenska (nästa vecka) men det hinner vi inte.

– Jag vet inte ens om bilen är i Sverige än, säger P-G Andersson som inte vill spika exakt när och var han kommer köra.

– Nej, det vet jag inte än. Jag kör när jag tycker att det passar mig. Jag får välja mitt motstånd, köra där det inte är alltför hårt nu när jag inte tränar, skrattar han.

– Men någon SM-deltävling blir det nog. Det finns ju den i Sandviken i juni till exempel. Det positiva med SM-deltävlingar är att man för göra sina egna noter, säger värmlänningen som under sina år som VM-förare vande sig med just det.

En tävling är dock redan spikad: P-G kommer köra med WRC Skodan i backtävlingen den 14 juli hemma i Årjäng, tävlingen som är en del i Hästkraftshelgen.

– Ja, där gör jag garanterat. Jag har ju kört den tre gånger och vunnit alla tre. I fjol var det en bra kamp med Eyvind Brynildsen men jag vann till slut. Även om jag körde bort en halv höbal vid målet under sista vändan – men det är sånt som hör till, skrattar han.

VF-sporten berättade i torsdagstidningen om att P-G:s gamla stall Proton är på väg mot en comeback i WRC 2-mästerskapet.

– Ja, jag såg det. Jag får ta och skicka in mitt CV.

• Du har inte hört något från dem?

– Nej, ingenting alls.

Rätta oss
1 / 1

Ny bil. P-G Andersson kommer synas ute på rallyvägarna även i sommar i en Skoda Fabia WRC.

Aktuell artikel (1 av 8)
Ny WRC-bil för P-G

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!