Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 18 oktober - vecka 42
Rally

Mikkelsen klar för Hyundai – i två år

Foto: Hyundai Motorsport

Nu är det klart.

Norske stjärnan Andreas Mikkelsen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Hyundai.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Andreas Mikkelsen hamnade i kylan när Volkswagen lade ner sin VM-satsning och har fått pussla ihop säsongen 2017. Han inledde med att köra WRC 2 med Skoda, gick vidare till WRC med Citroën och debuterar inom kort för Hyundais VM-stall i det spanska VM-rallyt. Han ska även köra i Wales och Australien för stallet i år.

Och fler tävlingar för det koreanska märket blir det.

Nu bekräftar Hyundai att Mikkelsen har skrivit ett tvåårskontrakt med dem.

– Jag är glad över att Hyundai Motorsport har erbjudit mig chansen att återvända till VM på ett heltidskontrakt för 2018 och 2019. Även innan jag kör mitt första rally med teamet känner jag att jag mig hemma och det är tydligt för mig att jag går till ett team med realistiska chanser att fajtas om både förar- och märkesmästerskapen. Jag ser fram emot att hjälpa till att uppfylla de här målen från och med Monte Carlo-rallyt nästa år, säger Mikkelsen i ett pressmeddelande.

– Från de första gångerna han besökte fabriken i Alzenau har hans målmedvetenhet och professionalism lyst igenom. Vi är glada över att ha honom ombord på heltid för två hela säsonger, säger stallchefen Michel Nandan.

Norrmannen kommer att göra trion Thierry Neuville, Dani Sordo och Hayden Paddon sällskap i stallet som dock inte berättar hur de har tänkt sig förarupplägget inför nästa säsong.

Rätta oss
1 / 1

Andreas Mikkelsen

Aktuell artikel (1 av 8)
Mikkelsen klar för Hyundai – i två år

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!