Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 24 februari - vecka 8
Rally

KMS satsar på rally

”Vi behövde bredda för att trygga verksamheten”
Foto: ULI_SONNTAG

Efter att tidigare koncentrerat sig på racing och rallycross tar Kristoffersson Motorsport i Arvika nu även klivet in i rallysporten.

– Vi behöver bredda för att kunna trygga verksamheten och behålla våra kompetenta mekaniker, säger Tommy Kristoffersson.

Artikeln fortsätter efter annonsen

KMS-teamet i Arvika har nått stora framgångar både inom banracing, i STCC, och rallycross, i VM, de senaste åren.

Nu lägger man till rally som en sport som teamet kommer ägna sig åt. För mot slutet av 2018 när Volkswagens nya rallymodell Polo GTI R5 kommer ut på marknaden kommer en av de första färdiga tävlingsbilarna att levereras till Arvika,

− Den kommer vi att behålla och driva i egen regi, men så snart det finns tillgång på bilar är målet att även sälja R5-bilar, säger stallchefen i KMS, Tommy Kristoffersson i ett pressmeddelande och förklarar varför man nu lägger till en disciplin i sin verksamhet.

− Sex stycken STCC-tävlingar är för lite för att vi ska kunna hålla oss med fast anställd personal. Vi behöver bredda för att kunna trygga verksamheten och behålla våra kompetenta mekaniker.

För att få in rallykunskap i teamet knyter man än starkare band med Even Management som kommer flytta två mekaniker från bolagets verkstad i Kongsvinger till Arvika. Behovet där har minskat sedan flera förare, senast Ole Christian Veiby i Skoda, fått fabrikskontrakt.

− När vi utökar är det mycket lägligt för oss att slå våra påsar ihop. Det blir synergieffekter och lättare överhuvudtaget med infrastrukturen, med fordonspark och annat.

Överflyttningen och samarbetet underlättas givetvis genom att Erik Veiby, Even Managements huvudägare, också äger hälften av KMS. Och även om det dröjer till slutet av året innan den första Polon levereras är KMS på sätt och vis redan i gång med sin rallysatsning. Det med inköpet av den Skoda R5 som Johan Kristoffersson initialt planerade att använda i Svenska rallyt.

− Vi har köpt bilen för att tävla med och lära oss konceptet så att vi kan komma väl förberedda inför nästa år. Därmed följer vi samma mönster som Volkswagen Motorsport. De gjorde också ett testår med Skoda innan de lanserade sin Polo i WRC, säger Tommy Kristoffersson om bilen som kommer att fungera som ett komplement för att Ole Christian Veiby ska kunna göra fler rallystarter än de VM-rallyn han är kontrakterad till.

Rätta oss
1 / 1

En sån här Volkswagen Polo GTI R5 kommer det Arvikabaserade KMS-teamet att driva.

Aktuell artikel (1 av 8)
KMS satsar på rally

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!