Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 23 maj - vecka 21
Rally

Dags för tredje SM-rallyt

Foto: Robin Sörensen

På fredagen inleds årets tredje SM-deltävling – klassiska Sydsvenska rallyt i Älmhult

Artikeln fortsätter efter annonsen

Fredrik Åhlin är den värmlänning som ligger bäst till i totaltställningen hittills, med 46 poäng är han tvåa 15 pinnar bakom SM-ledande Mattias Adielsson i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen och duon lär fortsätta att fajtas i toppen även nu.

En intressant start i den tvåhjulsdrivna trimmade klassen gör SVT-profilen Jonas Kruse. Efter att ha gjort rallycomeback i Silverkongen för några veckor sedan gör värmlänningen nu även SM-comeback då han och co-drivern Håkan Ekholm, Hyllinge, även står på startrampen i Ämhult.

– Målsättningen är att ha kul, enligt order från Team Nybe. Men såklart vill jag närma mig kanonerna där framme lite grann. Att bli bland de tio främsta i klassen ska nog gå. Tyvärr är de flesta mina konkurrenter nu för tiden, men en sådan förare som Mattis Olsson imponerar på mig, han har ett grymt tempo, säger Kruse i ett pressmeddelande och syftar på Gullaboföraren som rattar en Toyota Corolla.

I trimmat tvåhjulsdrivet startar även Tommy Eliasson, Storfors, medan Mitsubishiförarna från Säffleförarna Anders Karlsson och Daniel Dahlström gör Åhlin sällskap i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen.

Tävlingen inleds med två sträckor på fredagen innan hela tio specialsträckor väntar på lördagen.

Rätta oss
1 / 1

Jonas Kruse och Håkan Ekholm.

Aktuell artikel (1 av 8)
Dags för tredje SM-rallyt

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!