Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 19 mars - vecka 12
Övrig motorsport

Värmlänningen klar för V8 Thunder Cars

27-årige Emil Persson från Karlskoga är klar för V8 Thunder Cars 2018 – och ska köra för det regerande mästarteamet Bryntesson Motorsport.

– Självklart kör jag för att vinna, säger han. Men jag är ny i klassen och det är väldigt bra förare som är med i mästerskapet, säger han.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Emil Persson, kommer att köra en Ford Mustang för Bryntesson Motorsport och den trefaldige Legends-världsmästaren räknar med att han kommer att vara med i toppen av årets V8 Thunder Cars-mästerskap.

– Jag ser verkligen fram emot att få köra för Bryntesson Motorsport, i ett bra team med bra folk omkring mig som vet vad de håller på med, säger Persson i ett pressmeddelande.

Förra året vann Mattias Lindberg titeln med Bryntesson Motorsport och Tony Bryntesson tror att Emil Persson kan vara med och föra teamet till nya framgångar.

– Jag tror stenhårt på Emil. Tre VM-titlar i Legends talar sitt tydliga språk och han var väldigt snabb på det test vi hade i höstas. Vi ska göra vårt absolut bästa för att ge honom en vinnarbil även i V8 Thunder Cars, säger Bryntesson.

Emil Persson har tagit vägen via karting, GT-racing och Legends innan han nu fortsätter i den Nascar-inspirerade racingserien.

– Jag blev positivt överraskad av bilens prestanda när jag testade den, säger Emil. Jag hade föreställt mig att det skulle gå mer på sladd men det var sjukt bra fäste och bra pulver i motorn. Den kändes riktigt bra att köra.

Premiären körs 4–5 maj på Ring Knutstorp, då tillsammans med STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Formula STCC Nordic, Swedish GT och Ginetta GT5 Challenge. Den 18–19 augusti får Emil Persson köra på hemmabanan Gelleråsen i Karlskoga i samband med klassiska Kanonloppet.

Rätta oss
1 / 1

Emil Persson är klar för V8 Thunder Cars och Bryntesson Motorsport.

Aktuell artikel (1 av 8)
Värmlänningen klar för V8 Thunder Cars

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!