Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 16 januari - vecka 3
Övrig motorsport

Rådström kör JVM 2018

Siktar på guld
Foto: Privat

Dennis Rådström, 21, från Torsby satsar på en säsong till i junior-VM i rally och siktar högt.

– Vi ska göra det bästa vi kan och vill ta hem guldet, säger han i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter efter annonsen

2017 gjorde Dennis Rådström och kartläsaren Johan Johansson sin första säsong i junior-VM i rally, JWRC, och slutade på en total femteplats i mästerskapet och blev utsedda till årets rookie. Nu jobbar teamet

– Vår plan är att köra JWRC ett år till. Vi går in med ett års erfarenhet som kommer bli oerhört viktigt. Det är rolig kalender där hemmatävlingen Rally Sweden är först ut. Arbetet för att få ihop budgeten för nästa års säsong startade redan tidigare i höstas, och gensvaret ute i landet har vart bra. Men även om arbetet är långt gånget är allt inte klart än, säger Rådström.

– Direkt när första säsongen tog slut började vi jobba inför nästa. Vi har rest land och rike runt och hart många bra möten med både gamla och nya partners som vill stötta vår satsning. Det ser ljust ut att vi ska komma till start, men allt är inte klart än.

Under debutsäsongen blev det inte sämre än femteplats i något rally och femteplats totalt, trots en missad deltävling (Tyskland) på grund av att pengarna inte räckte.

– Vi tar med oss alla erfarenheter. Tre tävlingar har vi nu kört en gång tidigare, så det blir enklare att fokusera på noterna och setup av bilen.

Förstapriset 2018 är en fabriksny Ford Fiesta R5 från M-Sport, dessutom ingår fria startavgifter, däck och bränsle i 2019-års WRC2-mästerskap.

– Det är ett helt fantastiskt pris som passar in bra i vår målbild med en WRC2-satsning 2019. Vi ska försöka förbereda oss väl och göra vårt bästa för att ta hem priset, säger Rådström, som ingå i en landslagssatsning under 2018, vilket avslöjas av Svenska bilsportförbundet den 15 januari.

– Det är kul att få representera landslaget, och vi får ta del av många viktiga verktyg som fysisk- och psykisk träning, samt ett stort utbyte av erfarenheter.

Rådströms JVM-schema 2018: Sverige 15–18 februari, Frankrike 5–8 april, Portugal 17–20 maj, Finland 26–29 juli, Turkiet 13–16 september.

Rätta oss
1 / 1

Dennis Rådström (höger) med kartläsaren Johan Johansson satsar på en säsong till i junior-VM i rally.

Aktuell artikel (1 av 8)
Rådström kör JVM 2018

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!