Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 24 februari - vecka 8
Övrig motorsport

Österberg bäste värmlänning

Snörök ställde till det för förarna i Östersund

Under lördagen arrangerades den första av fyra deltävlingar i årets upplaga av RallyX on Ice i Östersund. De värmländska bidragen till tävlingen, Jimmie Österberg och Nils Andersson, slutade på en 6:e respektive 9:e plats.

Artikeln fortsätter efter annonsen

I närmast perfekta vinterförhållanden avgjordes årets första deltävling i RallyX on Ice i jämtländska Östersund. Tillsammans med delar av rallycrossens världselit fanns även värmlänningarna Nils Andersson och Jimmie Österberg, tävlande för MK Team Westom i Crosskart Extreme på plats.

Förarna skulle möta på stora svårigheter under tävlingen, då en besvärlig snörök försämrade sikten betydligt för bakomvarande fordon. Både Österberg och Andersson lyckades trots förhållandena ta sig vidare till semifinal. Väl där fick Österberg en lysande start och kunde sedan bevaka sin position hela vägen och ta sig vidare till final. Andersson fick däremot hjulspin tidigt och missade finalen precis.

– Jag är besviken över att jag inte lyckades avancera till finalen. Farten fanns dock där och jag kände att jag hängde med de bästa förarna, säger Nils Andersson efter tävlingen.

Andersson slutade på en 9:e plats medan Österberg slutade som 6:a och blev därmed bästa värmlänning för dagen.

Rätta oss
1 / 1

Jimmie Österberg och Nils Andersson i depåtältet före start.

Aktuell artikel (1 av 8)
Österberg bäste värmlänning

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!