Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 23 april - vecka 17
Övrig motorsport

Fyra titlar i sikte för Kristoffersson

Johan Kristoffersson får ett intensivt 2018 – där han är på jakt efter fyra olika titlar.

I STCC hägrar dessutom tre olika titlar för Kristoffersson Motorsport.

Artikeln fortsätter efter annonsen

På tisdagen presenterades samtliga elva förare som ska köra Volkswagen Golf GTI TCR i årets STCC-mästerskap.

Värmlandsbaserade Volkswagen Dealer Team Bauhaus är kronjuvelen i skaran och kommer till start med ambitionen att vinna förar-, junior- och märkesmästerskapet.

− Vi går naturligtvis för att vinna, men ska inte bara stirra oss blinda på segrar. Vi vill också bjuda på en bra show med spektakulära omkörningar och vara teamet som publiken tycker om, säger stallchefen Tommy Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Johan Kristoffersson, som även är på jakt efter att försvara dubbla guld (förar- och märkestiteln) i rallycross-VM med PSRX Volkswagen Sweden, kör STCC tillsammans med juniorerna Hugo Nerman och Nicklas Oscarsson.

För värmlänningen blir det hans endast andra fulla säsong i mästerskapet. Senast han körde samtliga deltävlingar, 2012, blev det guld.

– Volkswagenchefen Sten Forsberg har nog inte ändrat målsättning sedan 2012. Den ligger fast vid att vinna mästerskapet, säger Kristoffersson.

I fjol missade värmlänningen tre deltävlingar men blev ändå fyra i mästerskapet efter sex segrar.

− Jag körde tolv race förra året. Det är lika många som en full säsong i år, säger Kristoffersson om STCC som återgår till två race per bana och sex tävlingshelger i stället för sju.

− Det är en fördel med två race. Om vi ska kunna attrahera publiken får inte tävlingsdagen bli för lång, säger Tommy Kristoffersson.

Far och son ser fram emot att hjälpa teamets talanger framåt i karriären. Hugo Nerman, 18, tar nu klivet från Formula Nordic och imponerade på testerna.

− Redan första varven visade han att vi har gjort rätt i vårt val, säger Tommy Kristoffersson.

Johan Kristoffersson instämmer:

− Han körde jättebra. Seriös och målmedveten. Inget snack om att han kan lära sig åka fort. Han bestämmer själv hur bra han vill prestera.

Nicklas Oscarsson, 19, från Huddinge tar han om den tredje bilen i teamet.

− För en vecka sedan stod vi på tom ruta i princip. Det här visar verkligen hur fort allt kan vända inom racing. Det känns otroligt kul att få de här förutsättningarna. Golfen är den bil vi tror mest på och det var förstås till KMS vi helst ville, säger Oscarsson.

– Nicklas hade mycket strul förra året, och jag vet hur det kan kännas. Det ska bli jättespännande att se vad han kan göra med vår uppbackning, säger Tommy Kristoffersson.

Övriga VW-bilar körs den kommande säsongen av rutinerade Fredrik Ekblom samt Jessica och Andreas Bäckman i Westcoast Racing, Andreas Ahlberg och Oskar Krüger i Kågered Racing, Andreas Wernersson och Oliver Söderström i Lestrup Racing Team samt Albin Wärnelöv som gör en privatsatsning med Experion Racing.

Rätta oss
1 / 2

Hugo Nerman, Johan Kristoffersson och Nicklas Oscarsson är förarna i värmländska Volkswagen Dealer Team Bauhaus.

2 / 2

Johan Kristoffersson siktar på förartiteln i STCC

Aktuell artikel (1 av 8)
Fyra titlar i sikte för Kristoffersson

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!