Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 23 januari - vecka 4
Övrig motorsport

Dubbla poäng – på gott och ont

Foto: Jeanette Dahlström

Silver till Isak Reiersen – brons till Andreas Carlsson.

Det blev värmländska framgångar i NEZ-mästerskapet – men utan dubbla poäng i finaltävlingen hade det sett annorlunda ut.

– Det är lite orättvist, säger Carlsson.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Säfflebördige Andreas Carlsson fortsätter att visa klass. Han leder SM i stor stil med två deltävlingar kvar att köra och trots att han bara körde två av tre deltävlingar i NEZ-mästerskapet kammade han hem en bronsmedalj i 650-kubiksklassen. Carlsson vann helgens tävling i finska Kouvola före norske Even Heggelund (totalsegrare) och hans landsman Kim Lorentzen.

– Det fungerade riktigt bra. Jag hade lite småproblem i kvalheaten och kvalade in som trea. Men i finalen tog jag starten och sen var det bara att köra på, berättar han.

I finaltävlingen delades dubbla mästerskapspoäng ut och Andreas Carlsson belönades därmed med 60 poäng – något som räckte till en bronsplats totalt.

– Jag var faktiskt osäker på om det var så, folk pratade på att det var dubbla poäng men jag vågade inte riktigt tro på det. Men det var ju kul att det blev brons, speciellt eftersom jag inte hade tänkt köra den här tävlingen.

Men helt tillfreds med poängsystemet är han inte.

– Det är lite orättvist, jag tycker nog inte att man ska kunna få ett brons när man har kört två av tre tävlingar. Isak Reiersen förlorade ju guldet på grund av det, säger Carlsson.

Han syftar på 13-åringen från Östmarks MFF som blev trea i Finland och tog hand om silvret i 125-kubiksklassen – slagen med endast två poäng av Martin Enlund, Västerås. Enlund vann finalen men hade inte dubbla poäng delats ut hade han samlat ihop totalt 67 poäng medan Reiersen fått 70.

Men talangen var nöjd ändå.

– En andraplats känns bra. NEZ-säsongen har varit lite upp och ner för mig. Den första deltävlingen i Höljes vann jag, men i Riga hade jag tekniska problem. Såklart vill man vinna, men jag är verkligen jättenöjd med silvret, säger Reiersen i ett pressmeddelande.

I 85-kubiksklassen blev Erik Nilsson, Östmarks MFF, tvåa i Kouvola och fyra totalt efter att ha kört två av tre deltävlingar. Alex Gustafsson, MK Team Westom, blev sexa i Finland och sjua totalt.

I Xtreme-klassen blev Isac Egonsson, Finnskoga MK, femma i Kouvola och slutade även femma totalt.

Rätta oss
1 / 2

Andreas Carlsson vann NEZ-tävlingen i Finland och kammade hem ett brons totalt.

2 / 2

Alex Gustafsson och Isak Reiersen höll sig väl framme i Kouvola.

Aktuell artikel (1 av 8)
Dubbla poäng – på gott och ont

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!