Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 27 april - vecka 17
Torsby

Varg attackerade får - 12 döda

Vargen tog sig igenom tre rader stängsel. Väl inne i hagen dödade den tolv får och lamm.– Kanske kan man inte längre ha djur, säger den uppgivna djurägaren Anette Back-Olsson.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Anette Back-Olsson har lång erfarenhet av rovdjursangrepp. Gården vid Norra Ängarna i Lekvattnet har ända sedan 2006 drabbats av vargattacker med jämna mellanrum. Men efter att hon nu skaffat sig tredubbla rovdjursstängsel trodde hon att det skulle vara slut på problemen.

– I fjol drog vi fyra kilometer stängsel, det var ett väldigt slit. Nu har vi stängsel runt allt och trodde att det skulle bli bra. Men uppenbarligen hjälpte det ändå inte, säger hon.

För på tisdagsmorgonen var vargen på besök igen och attackerade hennes djur. Två tackor och tio lamm låg döda på platsen efteråt.

– Det kan tänkas att det blir fler också. Vi har ytterligare något djur som rosslar och kan ha fått en smäll på strupen, säger Anette Back-Olsson, som nu funderar på om det är värt att fortsätta med djurhållningen.

– Det kanske helt enkelt inte går att ha djur här. Och det vore lite synd, för det är väldigt kul att hålla på med. Men en sådan här dag är det inte så roligt.

Mest förvånad är hon nu över att vargen lyckades ta sig igenom alla stängsel.

– Den försökte först bita sig igenom och när det inte gick provade den att hoppa mellan nätet och eltråden. Den fick mycket ström i sig, men fortsatte ändå och till slut kom den igenom. Det var ett väldigt ovanligt beteende, säger hon.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 6)
Varg attackerade får - 12 döda

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!