Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 26 maj - vecka 21
Torsby

Populär kurs med yoga och vandring

Yoga- och vandringskursen på Långberget har blivit allt mer populär de senaste åren, och i år satsar man på ett extra kurstillfälle under sommaren.– Det är ett bra upplägg och så ligger det rätt i tiden, säger ledaren Helena Karlsson.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Klockan sju på morgonen börjar dagens första yogapass. Därefter blir det vandring, utflykter till olika sevärdheter i området och ytterligare ett yogapass på kvällen. Om vädret tillåter är de utomhus, med utsikt över Klarälvdalen och de skogtäckta bergen.

Det är sjätte året som kursen hålls, och tredje året som den håller till på Långberget. På senare tid har den blivit allt mer populär, vilket gör att man i år kör två omgångar. Kursen anordnas även vintertid, men då är vandringen utbytt mot skidåkning.

– Jag har frågat många vad det är som lockat dem hit och det är just kombinationen av yoga, vandring och utflykter, säger Helena Karlsson.

– Yoga och vandring tillsammans är sagolikt. Båda handlar om att lära känna sig själv och jobba inåt mot det meditativa. Och med skogarna här uppe kan man verkligen komma in i sig själv.

Inga förkunskaper krävs och alla som kommer hit har olika erfarenheter. Svårighetsgraden anpassas så långt det går till individen.

Richard Soldikt från Stockholm har hållit på med yoga i många år och har varit på många yogaresor både i Sverige och utomlands.

– Jag kommer hit mycket för att uppleva naturen, säger han.

Karin Önnerfält, också hon från Stockholm, är däremot här för första gången.

– Jag letade förutsättningslöst efter något lite annorlunda och retreat-aktigt och hittade det här, säger hon.

– Såhär långt är det en perfekt blandning. Det är anpassat till alla nivåer verkar det som, så det går att hänga med som ny också.

Ewa Olsson från Uddevalla har under många år haft Långberget som favoritställe när det gäller skidåkning. Nu passar hon på att åka hit på sommaren också.

– Det är lite som en sagovärld här. Jag är inte duktig på yoga, men jag tycker Helena är fantastisk som lärare.

Rätta oss
1 / 2
Helena Karlsson är yogalärare på kursen. På raden längst fram syns Ewa Olsson, Karin Önnerfält och Richard Soldikt.
2 / 2
De tjugo platserna som finns på yoga- och vandringskursen på Långberget är eftertraktade vilket har gjort att man i år satsar på två kurstillfällen. Helena Karlsson leder yogapassen.
Aktuell artikel (1 av 1)
Populär kurs med yoga och vandring

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!