Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 18 mars - vecka 11
Sunne

Fibernät kommer på bred front i Sunne

Sju av elva byalag i Sunne har så många fastighets­ägare som vill ansluta sig till fibernät för bredband, att de kan börja bygga föreningsnät. Det betyder att stora delar av kommunen snart har tillgång till bredband.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Eftersom det finns områden i Sunne kommun som inte har tillgång till fast bredband tog kommunen i höstas beslut om att bygga ett stamnät för 20 miljoner kronor. På så sätt försäkrar man sig om att det finns fiber till alla befintliga telestationer i kommunen.

I dag saknar elva av totalt 30 stationer i Sunne möjlighet till fast bredband, och flera av de övriga har dålig kapacitet. Med tanke på att kommunen de senaste veckorna har fått indikationer om att åtta av kommunens telestationer ska utredas för nedläggning, ses satsningen som än mer angelägen.

– Det gör projektet ännu viktigare eftersom områdena riskerar nedläggning om vi inte drar ut fiber till dem, säger kommunens IT-chef, Erik Larsson.

Kommunen bygger ett stamfibernät som föreningsnäten ansluts till. Sju föreningar är klara för byggstart och länsstyrelsen har hittills beviljat cirka fem miljoner kronor i stöd för satsning på bredband.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 6)
Fibernät kommer på bred front i Sunne

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!