Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 23 oktober - vecka 43
Nyheter

Snart har en miljon sett den vita älgen bada

Hans Nilsson, till vardags kommunalråd i Eda kommun, upplevde 20 magiska minutrar i fredags kväll. Genom sin film har nu hundratusentals människor sett den ståtliga vita älgtjuren ta sig ett dopp och ruska av sig vattnet.

– Att det skulle bli så här stort, det kunde jag aldrig tro, säger Hans Nilsson.

Foto: Hans Nilsson
Artikeln fortsätter efter annonsen

Han har sett den vita älgtjuren tidigare, men aldrig så här nära och aldrig badande. I torsdags stannade han till efter vägen då fler bilar hade stannat och där stod älgtjuren lugnt och åt från granarna. Älgtjuren bor i skogarna mellan Gunnarskog och Charlottenberg.

– Jag har spanat efter honom för jag har vetat ungefär var jag ska leta. Området han rör sig på är inte jättestort. Så i fredags åkte jag in på en grusväg, och såg att det rörde sig lite på höger sida. Jag saktade in och där stod han. Jag klev ur bilen och han stod kvar, han är inte bekymrad för folk. Jag tog lite kort och sedan såg jag att han funderade på att ta sig till vattnet. Jag hade sinnesnärvaro nog att trycka på videoknappen men ångrar att jag inte startade några minuter tidigare.

Älgtjuren badar och går upp och ruskar av sig. Filmen har fått enorm spridning och på Hans Nilssons egen facebooksida har han drygt 250 000 visningar, Radio Värmlands sida har över en halv miljon visningar av filmen. Flera tusen personer har tryckt på gillaknappen och han har fått mängder av kommentarer.

– Annars har jag väl en 40-50 gilla-markeringar på en bild, i bästa fall. Det är fantastiskt att möta ett så ståtligt djur. Jag har varit i Afrika och sett The Big Five tidigare och nu kan jag säga att jag mött The Big Six.

• Vad gör din film så oemotståndlig tror du?

– Att älgtjuren badar, det tror jag folk också tycker är väldigt roligt att se, säger Hans Nilsson, som under helgen blivit intervjuad av de flesta värmländska medier och även det rikstäckande programmet P4 Extra.

Se filmen på vf.se!

Rätta oss
1 / 2

En cirka åtta år gammal, vit älgtjur, passade på att ta sig ett bad framför kommunalrådet Hans Nilssons kamera i fredags. Nu har hundratusentals personer sett filmen på den levnadsglada älgtjuren.

2 / 2

Hans Nilsson.

Aktuell artikel (1 av 8)
Snart har en miljon sett den vita älgen bada

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!