Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 22 juli - vecka 29
Säffle

Säffle vill ha bort båtvrak

Aila af Karlstad ligger fortfarande på grund utanför Lurö. I höstas skrev kommunen till Naturvårdsverket och påpekade att man tyckte att det grundstötta skeppet förfulade naturreservatet.Än har inte kommunen fått svar.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var i april 2008 som båten Aila af Karlstad gick på grund. Sedan dess har det varit många turer kring det 32 meter långa vraket.

Kommunen har försökt få ägaren till båten att forsla bort den, utan framgång. Kommunen försökte därefter driva ärendet som ett nedskräpningsfall, men utan framgång. Man fick tummen ner av Miljödomstolen som inte ansåg att vraket är att beteckna som skräp.

– Eftersom den har ett värde ansåg man inte det. För vår del handlar det om att kommunen inte vill ha vraket där den ligger eftersom vi tycker att den är ful. Därför skrev vi till Naturvårdsverket i höstas och påpekade frågans betydelse eftersom båten ligger i ett naturreservat, säger Bengt Nordgren, miljöchef på Säffle kommun.

Naturvårdsverket har dock inte svarat på Bengt Nordlunds brev. Denne ska nu stöta på verket för att få ett svar på vad verket kan göra åt frågan.

VF har varit i kontakt med ägaren till båten, som dock inte vill kommentera saken.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 4)
Säffle vill ha bort båtvrak

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!