Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 16 december - vecka 50
Nyheter

Rösta på Lussekatten 2017 i dag!

Ett 100-tal tjusiga kissar kände sig kallade - men bara dessa tio nådde finalen.

Nu är det upp till er, bästa läsare: rösta på er favoritkatt och gör det i dag, torsdag!

Artikeln fortsätter efter annonsen

Efter ett mellanår 2016 – bara ett 70-tal anmälda då – blev det betydligt bättre fart på Värmlandskatterna (och deras hussar och mattar) i år. Juryn fick svettas floder för att sålla fram dessa finalkattidater, som samtliga kan betraktas som vinnare.

Slutsegern kan dock bara tillfalla en kisse, och nu lämnar vi över makten till läsarna. Ni kan antingen ringa eller mejla in era röster, eller gå in på VF:s Facebooksida och lägga er röst - MEN BARA I DAG, TORSDAG!

Vinnaren kan se fram emot ett fint diplom, mängder av ära och ett fint presentkort på en djurbutik lagom till jul. Segraren presenteras också i ett stort uppslaget reportage på Luciadagen – liksom ett axplock av de som missade finalen.

-------------------------------------

Gör så här:

Röstningen är öppen endast i dag, torsdag, och kan göras på ett av följande

tre sätt:

1) Mejla in din röst under dagen, fram till klockan 17.30, på lussekatten@vf.se

2) Ring på 054-175521 och ange namnet på er favoritkatt. Tiderna som gäller är 9.00-12.00 samt 15.00-17.30.

3) Rösta via VF:s Facebooksida. Även där är sluttiden torsdag 17.30. Och kom ihåg: en röst per person är vad som gäller.

Rätta oss
1 / 11

2 / 11

1. Ida, Karlstad. Denna sjuåriga skönhet är döv sedan födseln, och de första åren bodde hon i en otrygg miljö. I nya familjen har hon dock piggnat till och utvecklat en mysko personlighet. Hon gillar till exempel höga höjder, udda sovpositioner och eld – eller att lägga sig i vattenskålen medan hon äter. Vilket resulterat i tovor så svåra att veterinär fått konsulteras.

3 / 11

2. Mille, Sunne. I Bjälverud norr om Sunne har Mille utvecklat två förmågor: dels uppfostrar han hushållets andra katt Zelda, genom att guida henne ned från trädtoppar och visa hur man jagar möss. Dels är han expert på att hämta och lämpa av grejer. När matte skulle ha loppis fann hon betydligt mer i lådorna än vad som egentligen var till salu...

4 / 11

3. Skrållan, Karlstad. Denna sjuåring beskrivs som "otroligt olydig och bortskämd". Skrållan har tuggat sönder filtar, stickade tröjor och mormors foppatofflor, och hon bet bort stygnen efter sin egen steriliseringsoperation. Varpå det blev strut kring huvudet. Sen dess väcker hon matte varje morgon med högljudda illtjut en centimeter från hennes öra.

5 / 11

4. Nea, Torsby. Lilla Nea bor nära Holmesskolan i Torsby, och har blivit alla barnens katt, på sätt och vis. Hon älskar att leka med dem och låta sig bäras runt. Även andra äventyr är kul: som när hon fastnade innanför ytterväggen till grannens hus.Det var bara för husse att hämta kofot och bända upp fasadbrädorna. Mjao!

6 / 11

5. Sokrates, Karlstad. Den här gynnaren skulle kanske hellre heta Skrotnisse, med tanke på att han rymmer till Frykmalms skrot på Heden så fort han kommer åt. Vilket kunde konstateras efter att han fått ett gps-halsband. På vintern håller han sig hellre hemma, och då hänger han med kattpolarn Måns eller drar timmerstockar intill barnen i huset.

7 / 11

6. Salli, Ekshärad. Denna skogskatt/bondkattmix gillar att busa, duscha och ligga i fönstret och spana. Men det mest signifikativa draget är "varvet". Varje kväll hoppar hon upp i sängen och trampar runt, runt på först husse, sen matte, och gärna i deras ansikten. Detta kan upprepas fem gånger innan det bär av till drömmarnas land.

8 / 11

7. Inez, Karlstad. Inez heter Karlsson i efternamn, det är tydligen noga, och har rävar bakom båda öronen. Ur den långa listan av bus hon hittat på kan nämnas bad i soppskål (full sådan), söndertuggade svindyra ridstövlar och promenader på hustak. När hon ser blomsprutan med vatten skriker hon för full hals - av förtjusning. Hon älskar att bli blöt.

9 / 11

8. Ördög, Kristinehamn. Bara drygt ett år gammal och tämligen liten till växten har Ördög likafullt satsat på en jägarkarriär. Allt småvilt i hennes väg ryker. Utom rådjuren på tomten som hon nöjer sig med att nosa på. Än. Dock är hon ibland en aning för djärv – som när hon lägger sig pladask precis bakom bilar när de startar och ska åka.

10 / 11

9. Ronny, Rottneros. En hel bunt av Ronnys nio liv rök på en gång för ett par år sedan, då han blev påkörd. Först efter fem veckor hittade husse och matte honom med brutet bäckenben och dito svans. Halva svansen kunde räddas och efter lång konvalescens repade sig Ronny till det busfrö ni ser under mattan. Sover gör han dock helst i sin dockvagn.

11 / 11

10. Lilleman, Hagfors. Med sina 9,6 kilo är denna Maine Coon-hanne finalfältets stadigaste katt. Nästan lika imponerande är hans yrke: servicekatt på äldreboendet Blinkenbergsgården. Där knallar han in och ut bland de gamla, ser till att de sköter sig och tar en tupplur i valfri soffa. Eller doppar tassarna i en toa, varpå man kan spåra hans väg genom korridorerna.

Aktuell artikel (1 av 8)
Rösta på Lussekatten 2017 i dag!

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!